50 Boğa katıldı.2 bin kişi izledi

Rize Valisi Kemal Çeber, “26. Çamlıhemşin Ayder Kültür, Sanat ve Doğa Festivali"ne katılarak vatandaşlarla sohbet etti ve boğa güreşlerini izledi.

YÖREDEN HABER 6.06.2022 11:11:48 24 0
50 Boğa katıldı.2 bin kişi izledi
Ayder Yaylası Galer Düzü mevkiinde düzenlenen festival kapsamında ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş olmak üzere 5 kategoride yapılan boğa güreşleri, heyecanlı anlara sahne oldu.

Toplam 50 boğanın yarıştığı ve heyecanlı anlara sahne olan güreşleri, yaklaşık 2 bin kişi izledi. Hayvan sahiplerinin de büyük heyecan yaşadığı güreşlerde dereceye giren boğaların sahiplerine ödülleri verildi.

Güreşleri izleyen Rize Valisi Kemal Çeber, boğa güreşlerinin, bölgenin kültürel bir faaliyeti olarak yaşatılması gerektiğini ifade ederek, “Bu aslında boğaları barıştırma festivali. Bölgemiz için de çok önemlidir. Geleceğini turizm üzerine inşa eden bölgemizin etnografik ve kültürel değerlerine sahip çıkması gerekiyor “ dedi.

Vali Çeber, konuşmasının devamında Kovid-19 sürecinde boğa yetiştiricileri ve boğa güreşi severlerin bu faaliyetleri özlediğini kaydederek, 'Bu özlemin giderildiğine şahit oluyoruz. Herkes daha bir canlı. Yol boyunca sohbetler ettim. Herkes dört gözle bekliyormuş. Gayet mutlu oldum' diye konuştu.

Öte yandan festivale katılan dağcılar, alandaki kayalara asılı 70 metrekarelik Türk bayrağını yenisiyle değiştirdi.

Festivale Vali Kemal Çeber’in yanısıra, Çamlıhemşin Kaymakamı Hakan Öznay, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hakan Dedebağı, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, yöre halkı ve çok sayıda turist katıldı.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI