4 Mevsim yollardayız

Yaklaşık 15 yıldır Yayla ve dağları geziyor, sizlere fotoğraf ve yaylalar hakkında bilgiler veriyoruz. Kolay olmuyor.

YÖREDEN HABER 21.08.2017 11:00:45 117 0
4 Mevsim yollardayız

Kaçkar53.com

Dokadak ile bu kez Çermeşk gölüne geziye katıldık. Yaklaşık 40 kişi ve 2 araçla Ardeşen’de diğer ilçelerden gelen katılımcılarla başlayan gezi Çamlıhemşin-Çat-Aşağıköy-Orta Köy-Başköy’den sonra Çermeşk yaylasına kadar araçla devam etti. Burada başlayan yürüyüş yaklaşık 2 saat sürdü. Çermeşk gölüne varıldı. Bir grup buradan bir saat uzakta olan ve parkuru oldukça zor koşullar taşıyan Karagöl’e çıktı. Saat 15.30’da ise dönüş yapıldı. Güzel bir gezi oldu.

Neler Yaşamıyoruz ki..!

Yaklaşık 15 yıldır Yayla ve dağları geziyor, sizlere fotoğraf ve yaylalar hakkında bilgiler veriyoruz. Kolay olmuyor.4 mevsim yaylaları gezmek. Yollarda sizi bekleyen tehlikeli sürprizler olduğu gibi, hoş sürprizler de olmuyor değil. Kar kış demeden yaylalara gidiyoruz. Bizim de alışkanlığımız bu. Hafta sonlarında bizim kullanmadığımız 1 paket sigara parası ile her yaylaya gitmeniz mümkündür. En ucuz dinlenme şekli budur.

Yeni yeni arkadaşlıklar ediniyorsunuz. Yöremizi tanıyorsunuz. Çevre bilinci kazanıyor, etrafınıza bunları anlatıyorsunuz. Turizme katkıda bulunuyorsunuz. Yaylaların sorunlarını dile getiriyorsunuz. vs. önemli ölçüde ücretsiz tanıtım elçiliği yapıyorsunuz.

Bazen şiddetli yağmura, Kar ve tipiye yakalanıyorsunuz.35 derece sıcak altında 10 saat yol yürüyüp Rabbimizin güzelliklerini yakinen temaşa etme imkanı yakalıyorsunuz.

Zaman içinde sevimli bir Ayı, Dağ keçisi, Ceylan, Geyik’e rast geliyorsunuz. Bin bir çeşit çiçekleri görüp kokluyorsunuz. Yaylalarda Büyükbaş ve Küçükbaş hayvanları görüp çobanlarıyla sohbet etme imkanı buluyorsunuz.

Zirvelere 3930-3600 gibi Kaçkarlar, Kemerli Kaçkar, Verçenik gibi yöremizin en yüksek dağlarına çıkıp etrafı gözetliyorsunuz.

Ve.. bu gezilere 4 mevsim devam ediyoruz….


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI