23 Nisan Pazar'da coşku ile kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Pazar'da yapılan tören ve gösterilerle kutlandı.

YÖREDEN HABER 23.04.2014 14:24:20 152 0
23 Nisan Pazar
Naci GÜVEN
Pazar Meydan Parkı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük’ün Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törene Belediye Başkanı Ahmet Basa, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, ilçe milli eğitim şube müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.


Çelenk sunma töreninin ardından kutlamalara Pazar Mehmet Akif Pirim Spor Salonu’nda devam edildi.

Burada İlçe Kaymakamı Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman ve Belediye Başkanı Basa, halkı ve öğrencileri selamlayarak bayramlarını kutladı. Salona sığmayan bir çok kişi ise dışarıda kaldı.


İlçe Milli Eğitim Müdürü Büyük, günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, “Bu günleri bizlere gösteren borçlu olduğumuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, ruhları şad olsun diyorum.

Bugün burada dünya çocuklarının kutladığı tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. yılını kutluyoruz. Bütün dünya çocuklarına kutlu olsun” dedi.

Daha sonra öğrenciler günle ilgili şiir ve kompozisyonlarını okudu. Ardından Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu öğrencileri ve 5 yaş yarım gün Anaokulu öğrencileri ile özel eğitim sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu.

Program halk oyunları ekibinin gösteri sunmasının ardından Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu’nun mehter takımının sunduğu gösteriler ile tören sona erdi.  
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI