23 Nisan coşkusu yaşandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. yıldönümü, Rize’de coşkuyla kutlanıyor

YÖREDEN HABER 24.04.2014 11:16:16 18 0
23 Nisan coşkusu yaşandı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül’ün Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başlayan tören, gösterilerle devam etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çelenk sunma törenine, il müdürleri de katıldı. İl Milli Eğitim Müdürü’nün anıta çelenk sunmasının ardından Vali Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı, Rize Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcısı görevlerini 23 Nisan çocuklarına devrettiler.

Okullarda gerçekleştirilen kutlamaların ana merkezi Çaykur Ortaokulu oldu. Okul bahçesinde gerçekleştirilen kutlamaları Vali Nurullah Çakır, Rize Garnizon Komutanı Kıdemli Albay İsmet Cansaran, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız ve çok sayıda vatandaş izledi. Alışılmışın dışındaki kutlama etkinliklerinde çocuklar; palyaço gösterileri, müzik etkinlikleri ile gönüllerince eğlenerek coştular.

Vali Çakır, burada yaptığı konuşmada,23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94.yaşını kutlamak için hazırlanan programa emeği geçenleri ve ödül alan tüm okul ve öğrencileri yürekten tebrik ediyorum dedi.

Vali Çakır, 'Bize bugünleri armağan eden şehit ve gazilerimizi bir kez daha minnet ile saygı ile anıyorum. Silahlı kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı gözlerinden öpüyorum. Hepinizin bayramı kutlu olsun' dedi.

Kutlamalarda, Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti Eğitim, Kültür ve Spor Bakanlığı Gençlik Kültür Merkezi Müdürlüğü halk oyunları ekibi de dans gösterileriyle programa renk kattı.

Kutlamalarda, ÇAYKUR Ortaokulu öğrencilerinin danışman öğretmenleri öncülüğünde hazırladığı projeler sergisi büyük beğeni topladı. Serginin açılışını yapan Vali Çakır ve beraberindekiler öğrencilerin birbirinden ilginç buluşlarının yer aldığı sergiyi tek tek gezerek projeler hakkında bilgi aldılar. Vali Çakır sergiyi gezerken, öğrencilerin çeşitli alanlarda geliştirdiği projeleri çok beğendiğini ifade etti. Öğrencilere proje çalışmalarına devam etmelerini öğütleyen Vali Çakır, “Sergilenen projeler birbirinden ilginç ve oldukça başarılı çalışmalar. Proje hazırlayan ve çeşitli yarışmalarda derece kazanan tüm öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Geleceğimizin bilim insanı gençlerimize çalışmalarında üstün başarılar diliyorum” dedi.

Etkinlikler kapsamında öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Vali Çakır ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Tören, öğrencilerin çeşitli yörelere ait halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi.

 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI