1.Milli Parklar Ulusal Fotoğraf Kampı

Orman ve Su işleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Zigana Doğa Okulunun düzenleyeceği; 1. Milli Parklar Ulusal fotoğraf Kampı 10-11-12 Temmuz 2017 Tarihinde Gümüşhane coğrafyasında gerçekleştirilecektir.

YÖREDEN HABER 23.06.2017 09:12:31 127 0
1.Milli Parklar Ulusal Fotoğraf Kampı

HİKMET HABERAL

Program 10 Temmuz saat 9:00 da resmi açılışla Zigana’dan start verilecektir. Etkinliğe Uluslararası alanda ve yerli fotoğrafçılardan oluşan 60 kişilik profesyoneller davet edilmiştir. Amatör fotoğrafçıların, Yerli halkın ve isteyen herkesin katılabileceği bir etkinlik olacaktır.

Foto safari rotalarını belirleyen; Rize Pazarlı Turizmci Uzmanı ve doğa yazarı Hikmet HABERAL etkinliğin moderatörlüğünüde yapacaktır.

Zengin tabii değerlere sahip Gümüşhane, tabiat parkları, tabiatı koruma alanı vb diğer korunan alanları ile kültürel, folklorik özellikleri, büyüleyici tabii peyzaj, biyolojik çeşitlilik ve zengin yaban hayatı gibi görülmeye değer öğeleri ile eşsiz bir manzara bütünlüğü sergilemektedir.

İlin birbirinden ilginç ekolojik değerleri Tabiat turizminde birçok aktiviteye olanak sağlamaktadır. Eşsiz peyzaj ve etkileyici manzaralarıyla Limni Gölü, Tomara Şelalesi ve Artabel Gölleri, Tabiat Parkları; Avrupa’nın en boylu ve çaplı ladin ve göknar türlerini barındıran tabii yaşlı ormanıyla Örümcek Ormanı Tabiatı Korunma Alanı; görünümü son derece güzel ve renkli oluşumlarıyla Karaca Mağarası; Tabiat harikası yaylaları ile nitelikli peyzaj değerlere sahip dağ ve Tabiat gezi alanları Tabiat turizminde öne çıkmakta ve Gümüşhane’yi bölgenin cazibe merkezlerinden biri haline getirmektedir.

Gümüşhane; sahip olduğu doğal güzellikler, tarihî kalıntılar, tarihi mekânları, antik kentleri, sit alanlarını, Tabiat Parkları, zengin flora ve faunası  ile foto safari için önemli bir değere sahiptir.

1.MİLLİ PARKLAR ULUSAL FOTOĞRAF KAMPI

Rize Pazarlı Turizmci Haberal 'Her yıl geleneksel olarak ülkemizin farklı coğrafyalarında düzenlemeyi planladığımız “Milli Parklar Ulusal Fotoğraf Kampı” etkinliklerinin 1.sini Gümüşhane İlinde düzenliyoruz. Bu etkinliklerde her yıl ilgili coğrafyadan bir sivil toplum kuruluşu ile Genel Müdürlüğümüz işbirliği yapmak suretiyle bu kampı organize edecektir. 2017 Yılında birincisini düzenlediğimiz kampımızda; Genel Müdürlüğümüz, “Zigana Doğa Okulu” ile işbirliği yapmaktadır.

1.Milliparklar Ulusal Fotoğraf kampının ana teması “Gümüşhane Kelebekleri” dir. Fotoğraf Kampımız bir yarışma değildir.

Sn.Cumhurbaşkanımızın 2017 yılı içinde başlattığı “Tabiat Turizmi Seferberliği” kapsamında tabiat turizmi etkinlikleri bakımından önemli bir yere sahip olan “Fotosafari” etkinliklerinin fotoğraf sanatçılarıyla ve ilgili kuruluşlarla istişare edilmesi, plan ve programların geliştirilmesi maksadıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Fotoğraf Sanatı ile ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği imkanları araştırılacaktır.

Fotoğraf kampı süresince 3 gün fotosafari etkinliği olacaktır. Bu etkinlik kapsamında arazi çalışmalarından elde edilen fotoğrafların bir havuzda toplanarak bu fotoğraflardan kitap, katalog, sergi vb. ürünler elde edilmesi kampın bir başka hedefidir' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı