11.Petran kar Şenliği yoğun bir kalabalıkla yapıldı.

Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) hafta sonu Petran yaylasına gezi düzenledi.

YÖREDEN HABER 5.02.2018 08:55:28 408 0
11.Petran kar Şenliği yoğun bir kalabalıkla yapıldı.

Kaçkar53.com

İlk kez 2007 yılında yapılmaya başlanan PETRAN Kayak Şenliği 4-5 ŞUBAT 2018 günlerinde 11.kez yapıldı.

Meşeköy (PETRAN)da köylüler tarafından kar yağdığında ulaşımda sağlamak amacıyla köylülerin kendileri yaptığı Üzme tahtası denilen kayak çeşitli yerli yabancı kayak severlerinde ilgisini çekiyor.

İkizdere ilçesinin 2 bin rakımlı Meşeköy’ünde düzenlenen Kar üstünde kayan doğaseverler karın zevkini çıkardı.

Şenliğe İkizdere Kaymakamı Adem Topaca, ,İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Turizm ve Kültür Müdürü İsmail Hocaoğlu, Orman İl Müdürü Abdi Ekşi, Hemşin-Pazar Kaymakamı Coşkun Öztürk katıldı.

Şenlik, 'Zeytin Dalı' Harekatına katılan Türk Silahlı Kuvvetlerimizden şehit olan Mehmetçiklerimiz için okunan Kur’an tilaveti ve dualarla başladı.Müzik ve eğlencenin yer almadı Şenlikte Çaykur seyyar Çay aracı, katılımcılara sürekli sıcak çay ikramında bulundu

Daha sonra heyecanla beklenen yarışmaya 30 kayakçı 500 metrelik dik yamaçtan üzme tahtalarıyla katıldı.

Yarışta Lütfü Kahraman birinci, Serkan Piral ikinci Şaban Havuz ise üçüncü oldu. Yarış sonunda birinciye 1 kilo Petran balı, ikinciye 500 lira ve üçüncüye ise çeyrek altın Protokol tarafından hediye edildi

Ufak tefek olumsuzluklar olmasına rağmen Kışın tam ortasında yolun Petran’a kadar açık olması ve yapılan organizasyonun sıkıntısız tamamlanması olumlu oldu.

ÇAYDOSK başkanı Adem Köse gezi ile ilgili açıklamalar yaptı.”11 Petranbord şenliğine geldik. Hava ve katılım güzel oldu. Kar fazla olmamasına rağmen yine de ilgi oldukça fazlaydı. Güzel bir atmosfer var. Şenliği düzenleyenlere teşekkür ediyoruz. Çocuk ruhlarımızı burada canlandırdık. Gurbette olanlar gelsinler bu güzel memleketimiz de yapılan organizasyonlara katılsınlar. Çaydosk 2009 yılında Rize ili Çayeli ilçesinde kuruldu. Doğayı sevmek, dağcılık bilincini oluşturmak, çevre bilincini korumak amacıyla kuruldu. Bölgemiz heyelanlı olduğu için arama kurtarma ekipleri oluşturup bilinçlendirme yapıyoruz ve hafta sonları da geziler düzenliyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI