100 AYRI ÜLKENİN MAĞAZA RAFINDA ÇAYKUR ÇAYLARI SATILMAKTADIR

Çaykur’un birkaç yıldır dünyanın birçok önemli ülkesinde oluşturduğu bayilik ağları sayesinde yurt dışı ihracatta önemli satış rakamları elde edilmeye başlandı.

YÖREDEN HABER 6.06.2017 17:04:35 23 0
100 AYRI ÜLKENİN MAĞAZA RAFINDA ÇAYKUR ÇAYLARI SATILMAKTADIR

Çaykur, şu anda 100 ülkeye ürettiği onlarca çay çeşitleri ve Türkiye’de en çok satan didi markaları soğuk çay ürünlerinin ihracatını gerçekleştiriyor.

Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Dünyadaki çay pazarlarının talepleri doğrultusunda, siyah, yeşil, beyaz ve daha onlarca çay çeşitlerimizle 100’un üzerinde ülkenin mağaza raflarında satışa sunulmanın sevicini ülke ve millet olarak hep birlikte yaşıyoruz. Asya’dan,  Amerika’dan, Kanada’dan, Ortadoğu’dan ve son aylarda da özellikle Afrika’dan ve birçok ülkeden yeni ticari bağlantılar kurarak iletişim kurduk, bu ülkelerin en büyük mağazalarının raflarında yerimizi aldık. Bu iletişimler sonucunda çayımızın dünya pazarlarındaki yeri noktasında oldukça güzel sonuçlar elde ediyoruz. Çeşitli ülkelerde gerçekleşen fuar katılımlarımızla bu bağlantıları destekliyoruz. Ürettiğiniz ürününün markasını eğer bir dünya markası yapmak istiyorsanız, o zaman bu fuarlarda ürün tanıtımı çok önem arz etmektedir. Dünya ölçeğinde marka olmak, aynı şekilde Türkiye’nin dünya çapında tanınan bir çok markalarının olması ülkemizin global pazardaki yeri ve algısı açısında önem arz etmektedir. Çünkü dönem markalaşma dönemidir. Dünyada sadece ticaret yapmıyorsunuz, ülkenize de katkı sağlayarak, kültürünü, gücünü ve birliğini artırıyorsunuz. Bugün 100 ülkeye ihracat gerçekleştirmeyi başarmış bulanmaktayız. Amaç, Türk çayını markalaştırmak, çayı özgün kültürümüzle birlikte ihraç ederek, mevcut pazarlarının sayısını artırmaktır. Kısaca, Çaykur, topraklarımızdaki çay tarımını geliştirmek, regülasyonları oluşturmak, dünya’ da sadece bizim ülkemizde üzerine kar düşen çayımızı ve kültürümüzü dünyanın bütün kıtalarındaki ülkelere tanıtmak için, devletle birlikte çalışan öncü kuruluş görevini üstleniyor diyebiliriz.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

  


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI