10 Kasım Pazar'da anıldı.

Atatürk, ölümünün 76. yılında Rize'nin Pazar ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

YÖREDEN HABER 10.11.2014 13:10:29 175 1
10 Kasım Pazar
Naci GÜVEN
Meydan Parkı Atatürk anıtı önünde düzenlenen törene, Kaymakam Selçuk Aslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodoman, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük, Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, Pazar Ziraat Fakültesi Dekanı Fatih Seyis, ADD Başkanı Metin Atasaral, Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Aslan, Garnizon Komutanı Kodoman ve Belediye Başkanı Basa ile Mecliste bulunan siyasi partilerin temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından siren sesiyle 2 dakika saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı yarıya indirildi.

Anma programına daha sonra Anadolu Sağlık Meslek Lisesi konferans salonunda devam edildi. Burada günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından Atatürk'ün sevdiği türküler seslendirildi ve piyes ile oratoryo sunuldu. Tören 10 Kasım dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Kaymakam Aslan, yayınladığı yazılı 10 Kasım mesajında, şunlara yer verdi:
“Türk Milleti; kendisine aydınlık yarınların kapılarını açan, bugünlere sağlam ve emin adımlarla ulaşmasını sağlayan, Türkiye Cumhuriyeti´nin dünya devletleri arasında saygın konuma yükselmesine vesile olan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü asla unutmayacaktır. Atatürk’ün de söylediği “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” vecizesinde vurgulandığı üzere Onun bıraktığı değerlere sahip çıkarak, o değerleri gelecek nesillere yükselterek aktarmak en büyük görevimizdir. Dünya tarihinde ki rolü ve yaptığı hizmetlerle Milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, Milli Mücadelemizin eşsiz önderi, büyük komutan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 76. yılında rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Bu anlamlı günde, Ata´mızın gösterdiği aydınlık yolda, milletimizin tüm bireyleriyle kenetlenerek, Cumhuriyetin kazanımlarının bilinciyle, ilke ve inkılaplarının ışığında yürümeye devam ediyoruz.” 



Anahtar Kelimeler:
53
10.11.2014 19:57:07
10 kasım kutlanmaz,anılır.kutlayanlar vardır onlar da atatürkü sevmeyenler.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI