Yaylaya durumları tespit için çıktılar

Çamlıhemşin İlçesine bağlı Sıraköy Muhtarı Sefer Dolar, Ortaklar Köyü Muhtarı İbrahim Kösoğlu ve Ortaköy sakini Zeki Altun,” köyde olup bitenleri öğrenmek için yaylaya çıktık” dediler.

YAYLALARIMIZ 17.04.2022 15:39:03 115 0
Yaylaya durumları tespit için çıktılar

ÇAMLIHEMŞİN-Çamlıhemşin’den 48 Km uzaklıkta 1800 rakımlı 3 pare köyden Sıraköy Muhtarı Sefer Dolar,Ortaklar Köyü Muhtarı İbrahim Kösoğlu,Ortayayla köyü sakini Zeki Altun Su düşende çığın yolu kapatması üzerine sırt çantalarını alarak yaya yürüyüşe başladılar.4 saat süren yolculuktan sonra köye varıp yorgun düşen ekip o gece Ortaklar köyünde muhtar İbrahim Kösoğlu’nun evinde kalarak iftar ve sahur yaptılar.

Ekip 3 pare köyde incelemelerde bulundu. Sıraköy Muhtarı Sefer Dolar, “ 4 yerde çığ var. Yollar kapalı şu an için yapacak bir şey yok.Bayramdan sonra ilgililere müracaat edip yolun açılmasına çalışacağız” dedi.

Ortaklar Köyü Muhtarı İbrahim Kösoğlu, “ her yıl bu yerlerde kar yağınca çığ gelip yolları kapatıyor. Bizde mağdur oluyoruz. Devletimizin buraya “Kar tüneli” yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

Ortaköy Sakini Zeki Altun, Pazar ilçesinden sahur da yola çıktıklarını çığın bulunduğu su düşenden yukarı ise köye 4 saatte vardıklarını söyledi.

Altun, “geceyi yorgun olunca köyde geçirdik. Sabah 3 pare köyü gezdik.2 evimize ayının girdiğini ve ortalığı darmadağın ettiğini gördük. Diğer köylerde durumun ne olduklarını tespit edip ilgililere çağrıda bulunacağız.15 gün daha yol açılmaz.Aç kalan ayıların başka evlere de zarar verebileceğinin endişesini taşıyoruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI