Yaylalara göç başladı

Yaylalara göç başladı

YAYLALARIMIZ 9.05.2022 13:04:57 45 0
Yaylalara göç başladı

Havanın ısınmasıyla Rize ili Çamlıhemşin İlçesi Verçenik yaylasına hayvanlarına araçlara yükleyerek göç eden Şenol Paşalı, “Bu sene gecikmeli olarak Ramazan bayramı sonrası Mayıs ayının ilk haftasında yollar açılınca evden yayla yerine çıkıyoruz.” dedi.

Çamlıhemşin ilçesinden 40 km uzaklıkta buluna yaylada 6 aya kadar kaldıklarını söyleyen Şenol Paşalı, “Sahilde 6 aydır Hayvanlarımıza hazır ot ve saman veriyoruz. Bira an yollar açılsın da yaylaya çıkalım ve hayvanlarımıza bir gün dahi yemi geç verelim de o kadar bizim faydamıza olsun” diye konuştu

Hayvancılığın zor günlerden geçtiğini, mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade eden Paşalı, “Çok zorluklar çekiyoruz. Her geçen gün bu işi bırakanlar artıyor. Samana güç yetmiyor. Biz mesleğimizi bırakmak istemiyoruz. Ne yapacağımızı bilemiyoruz” dedi.

Yaylaya çıkan ilk hayvan kafilesi olduklarını dile getiren Paşalı Şenol, “hala dağlar karlı, ortalık daha yeşillenmedi ama yine de hayvanlarımızın karınlarını doyuracak ot bulacaklarına inanıyorum. Sahildeki yerimizden yaylalar daha da bizim için uygundur. En azından hazır yedirmiyoruz” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI