Verçenik Yaylası’nda Çobanlar konuştu

Verçenik Yaylası’nda Çobanlar konuştu

YAYLALARIMIZ 25.09.2022 11:41:44 93 0
Verçenik Yaylası’nda Çobanlar konuştu

Soğuk hava dalgası Karadeniz bölgesinde özellikle Rize’de, dün itibarıyla yüksek kesimleri yağan Kar yağışı ile yaylaları adeta beyaz örtü ile kapladı.

Pazar ilçesinden hayvanlarının durumunu öğrenmek için Verçenik Yaylasına çıkan Şenol Başalmaz akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı ile mevsimin ilk karına ayakbastı.

5 cm karla kaplı gizemli dağıyla ziyaretçilerin ilgi odağı olan Verçenik yaylasında hayvancılık yapan Hüseyin Kızılhan ile Cengiz Taşçı, “artık ekim ayına geldik. Bizim köye inmemiz gerekirdi. İnat edip kalınca Kar bizi şimdi mecbur etti. Seneye Allah nasip ederse yine buralarda olmak şartıyla Verçenik yaylasını terk ediyoruz. Bugün itibarıyla orta yayla köyümüze döneceğiz” dediler.

Yaylaya Kar manzaraları görmek için giden Mücahid Uzun ise “ Kar bize gelmeyince biz ona gidelim dedik. Mevsimin ilk karlarına ayak bastık. Muhteşem Verçenik dağı eteğinde akşam yağan kardan sonra sabah tertemiz bir hava bize HOŞ GELDİNİZ dedi. Çok güzel bir güne güzel bir havayla başladık” diye konuştu.

​​​​​​


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı