Veçenik yaylası

Verçenik'te 2008 yılında başlayan Yayla şenlikleri de Yapılmaktadır

YAYLALARIMIZ 5.08.2014 15:45:49 175 0
Veçenik yaylası
kaçkar53.com(özel)

Rakım: 2675 m
Ev: 40-50
Yaşam Ünitesi: 1 Pansiyon
Çamlıhemşin'e bağlı Çamlıhemşin’den Uzaklık:60km. Kamp alanları fazlasıyla mevcut olup, çadır kültürüne tanıklık eden yaylalar arasındadır.

Yaylanın çevresinde 10'un üzerinde göl vardır. Ayrıca 3711 metreyle Kaçkar’dan sonra en yüksek tepedir.

Verçenik Yaylası Bölgenin en uzak yaylası olup Bir adet pansiyonu bulunmaktadır. Parmak pansiyon yaklaşık 15 yatak kapasitesine sahip olup 24 saat yemek servisi vermektedir. Verçenik'te 2008 yılında başlayan Yayla şenlikleri de Yapılmaktadır.

Ana yükseltisi Verçenik yükseltisiyle tanımlanan ve Kavrun Dağları' nın 30 km. kadar batısında yer alan bir silsiledir. Uzaklığından dolayı daha az gidilen bir bölge olması sebebiyle Kavrun Dağları'na kıyasla kalabalık değildir, ancak doğal güzellik açısından daha ilginç manzaralar sunan bir bölgedir.

Zirveden bölgede yer alan 30 dan fazla buzul göl görülebilir. Verçenik Dağları'na Çamlıhemşin'den yarım gün süren, vadileri izleyen uzun ve virajlı stabilize yoldan ulaşılmaktadır

Çamlıhemşin’den düz devam edip çata kadar geldikten sonra tekrar devam edip kaleye uğramdan düz gidiyoruz tabelada belirtiyor. Köprüyü geçip yaylaya varabilirsiniz. Yörede bu yaylanın adına 'verçembekite denir 









Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI