Teleferik ve Kayak Tesisi yakışır.

Rize’den birçok kayak sever,İl dışında farklı yerlere kayak yapmak için zorlu yolları aşarak gidiyorlar.

YAYLALARIMIZ 3.02.2022 14:33:55 145 1
Teleferik ve Kayak Tesisi yakışır.

Kaçkarların kar kalitesini bilen dünyanın belli bölgelerindeki 'Heliski' tutkunları, her yıl akın akın gelmeye devam ediyorlar.

Bölgede doğal kristal karların en yoğun ve bolca olduğu Kaçkarlarda, yıllardır konuşulan ama bir türlü hayata geçirilemeyen 'Teleferik ve Kayak Tesisi' için yeni sesler yükselmeye başladı.

Bir süre önce Pazar TSO’nun gerçekleştirdiği Turizm toplantısında konuyu dile getiren Ayder Doğa Alabalık Çiftliği ve Dinleme Tesis sahibi Mustafa Memoğlu, sosyal paylaşım platformunda önemine binaen yeniden konuyu gündeme taşıdı. Memoğlu, bugün paylaştığım Fotoğrafları Rize’de Turizmle bağlantısı olan herkesi ama herkesi dikkatle incelemelerini istiyorum diyerek, konu ile ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi. “Benim kendi evimin de olduğu Sırt Yaylasında, yazın çektiğim Fotoğrafları sizlerle paylaştım. Bu Doğa harikası yerlerin çoğu tamamen bakır. Bunun yanında paylaşamadığım daha birçok Tarihi Camileri, Kaleler, Köprüler, Kemerli Kaçkar Dağları ve binlerce yıl geçmişi olan medeniyet şehrimiz var, bunların kıymetini ne yazık ki bilemiyoruz. Buralar İsviçre’nin Davos’u veya dünyanın başka bir yeri değil Rize”.

Birçok organizasyonlara kendi imkânlarıyla ev sahipliği yapan Mustafa Memoğlu, “Maalesef kış Turizmleri ile alakalı tek bir alt yapımız yok. Yıllardan beridir Ayder yaylasında Teleferik ve Kayak merkezi sözü verildiği halde hala ses yok. Bu yıl da Turizm derneklerinin organize ettiği Kar şenliği yapıldı. Katılımcılar Şambreller le ve naylon poşetleriyle kayak zevki çıkarmaya çalıştılar. Bölgemizde Havalimanı açılacak ve bununla birlikte Turizmle bağlantılı bölgeye büyük bir pasta geliyor, Peki, bizler alt yapımızla buna hazır mıyız? Kimler nereler bu pastadan ne kadar pay alacaklar? Bir sürü soru işaretleri kafalarımızda var ve biz hala konunun ehemmiyetine varamadık ben buna üzülüyorum” dedi.

Memoğlu, Yetkililerden gelecek müjdeli bir haberler bekliyoruz diyerek “zor koşullarda düzenlenen Kar Şenliğinde emeği geçen Ayder Turizm derneğine ve diğerlerine de teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
Ali Şahin Hasanoğlu
3.02.2022 18:01:55
Selamünaleyküm sayın hemşehrilerim eğer devlet yapamıyorsa turizm gurupları birleşerek bir vakıf kurulur ve gerekirse halktan yardım da alınabilir yada özel idare harekete geçirilerek bu tesisleri hayata geçirebilirsiniz.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI