Sezon: Avusor-Huser-Ayder Gezisi ile açıldı

Kış münasebetiyle kar nedeniyle kapalı yollar açılınca doğa gezginleri soluğu Kaçkarların gizemli manzaralarını seyir için yendin yollara düştüler.

YAYLALARIMIZ 8.05.2023 10:54:35 75 0
Sezon: Avusor-Huser-Ayder Gezisi ile açıldı

Rize’de Faaliyet gösteren Rize Doğa Aktiviteleri Kulübü (RİDAK)hafta sonu gezilerine başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Kaçkarların en güzel mekanlarından olan Çamlıhemşin İlçesine bağlı Avusor ve Huser yaylalarında kısmen kalkan kar ile açılan yolları fırsat bilen doğaseverler soluğu yollarda almaya başladı.

Kardan kapalı yollar nedeniyle gezilerine uzun süre ara veren RİDAK kulübü bu hafta 30 kişilik grupla Rize’den başlayan yolculuğuna Çayeli-Pazar ve Ardeşen ilçesinden katılımlarla Avusor-Huser ve Ayder Transı yaptılar.

Yürüyüş, Avusor’un eski patika yolundan başladı.30 kişi katıldı. Yer yer kar örtüsü kaplı zeminden Öküz (Per) yatağı,ile devam edip, Huser yaylası altındaki eski yoldan Ayder’e kadar, Kaçkarların muhteşem manzaralarını seyrederek 6 saat sürdü ve AYDER de son buldu.

RİDAK Kulübü Başkanı Gökay İnan, “Her hafta rutin olarak düzenlemekte olduğumuz gezilere kış dolaysıyla ara vermiştik. 2023 yılı sezonun açılışını Kaçkarların en çok ilgi çeken yaylalarından Avusor-Huser ve Ayder ile başlattık.30 Kişi ile toplamda 6 saat yürüyüş yaptık. Geziye katılanlar zorlu parkurları rahat bir şekilde aşarak geziyi tamamladılar. Haftaya ülkemizde seçim var ara verip bir sonraki hafta programımız başka bir yayla, dağ veya göl gezileriyle devam edecektir. Bizi tercih eden gezginlere teşekkür ediyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI