Rize Nisan ayında beyaza büründü

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2 bin rakımlı Sıraköyler yaylası Kar yağışı ile bembeyaz oldu.

YAYLALARIMIZ 22.04.2020 19:30:12 323 0
Rize Nisan ayında beyaza büründü

ÇAMLIHEMŞİN-Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı 2 bin rakımlı Sıraköyler yaylası Kar yağışı ile bembeyaz oldu.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Sıra köylerde bugün sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur yerini kar yağışına bıraktı.

Çamlıhemşin’e bağlı 2 bin Rakımlı Sırköylerden, Aşağı köy ve Ortaköy ve Başköy’de Nisan ayının 22.gününde etkili olan kar, yaylayı beyaza bürüdü.

Yaylaya iki gün önce çıktığını söyleyen Yakup Yeşilbaş, “dün gece başlayan yağmur, sabah saatlerinde kara çevirdi ve etkisini akşama kadar sürdürdü” dedi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle ne yapacaklarını şaşırdığını dile getiren yaylacı Yakup Yeşilbaş” Bize adete “hoş geldiniz” diye mesaj veren Kar yağışı, planlarımızı olumsuz etkiledi” diyerek sözlerini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:

Yılda Bir Kez Açıyor: Rize Yaylalarında Ters Lale Zamanı

Yaylalarda Bahar Şöleni

Haziran Sürprizi: Rize Samistal Yaylası'na Kar Yağdı

DOKADAK’tan Kale Köyü, Çiçekli Yayla ve Kale-i Bala Yürüyüşü

Verçenik ve Çermeşk Yaylalarında Bir Günlük Doğa Masalı