Rize: kar yağışı yolları kapattı.

Rize’nin Çamlıhemşin sınırları içerisinde dünyaca ünlü Ayder Yaylasının da içinde bulunduğu Milli Parkında yağan kar güzel görüntüler oluşturdu.

YAYLALARIMIZ 21.11.2020 18:24:58 274 0
Rize: kar yağışı yolları kapattı.

Mücahit UZUN

Beyaz gelinlik giyen yayla ve ormanda güzel görüntülerin oluştuğu Çamlıhemşin ilçesine bağlı Galler düzünde dün gece başlayan kar yağışı gündüz akşama kadar sürdü. Yaklaşık 10 cm kar kalınlığına ulaşan Galler düzünde kar manzarası seyretmek için araçlarıyla çıkanlar zor anlar yaşadılar.

1950 Rakımlı Aşağı Kavrun’da 20 cm ye ulaşan kar yağışını yakından görmek için yaylaya çıkan doğaseverler ve fotoğraf tutkunları eşsiz manzaralarla kaplanan kavrun yaylasında fotoğraf çektiler.

Rize’den Kavrun yaylasına Kar manzaralarını fotoğraflamak için yaylaya gelen Sefer Peçe “ bugün kar yağışı bekleniyordu. Bizde kar manzaraları seyretmek için Rize’den önce Galler düzü geldik. Ardında da Kavrun yaylasına yola koyulduk. Aşağı kavrunda yaklaşık 20 cm karla karşılaştık. Yollar düşen taşlar yukarı kavrun yaylasına çıkmamızı engelledi. Bizde geri döndük. Yine de güzel bir gün geçirdik” dedi.

Yağan kar yağışı ile hava sıcaklığında da düşüş yaşandı. Yağan Kar Galler düzü ve aşağı kavrun yaylasında, karla birlikte doyumsuz manzaralar da oluştu.

Sabit Uçak, Kar görmek için buraya geldik. Galler düzüne kadar aracımızla geldik. Buradan aşağı kavrun yaylasına kar üzerinde yaklaşık 1,5 saat yürüyüş yaparak vardık. Havanın eksi 4 dereceye düştüğü yaylada fazla kalmadan geri döndük. Yine de güzel bir gün yaşamış olduk” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI