Rize'de yaylalara kar yağdı

Rize'nin en yüksek yaylası TAHPUR beyaza büründü.

YAYLALARIMIZ 5.10.2020 14:39:49 85 0
Rize

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi ve Artvin sınırları içerisinde bulunan doğal güzellikleriyle ünlü Kaçkar Dağları Milli Parkı sınırlarında kalan, sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düştüğü yaylalarda kar yağdı.

Beyaz gelinlik giyen yaylalar ve orman dokusunda güzel görüntüler oluştu.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düştüğü Doğu Karadeniz'de yüksek kesimlere kar yağdı.

Tahpur, gibi çok sayıdaki yüksek rakımlı yaylada kar kalınlığının 10 santimetreyi geçtiğini belirterek, yaylacıların ve dağcıların büyük bir sürpriz ile uyandıklarını belirtti.

Tahpur Yaylası, Doğu Karadeniz Bölgesi, Rize İli, Çamlıhemşin İlçesindedir.

Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde bulunan 3 bin yirmi rakımlı Tahpur Yaylası'nda Ekim ayında kar yağan kar, yaylayı beyaza bürüdü.

Tahpur Yaylası, Rize'ye 119 kilometre (Çamlıhemşin'den), 105 kilometre (İkizdere'den), Çamlıhemşin'e 52 kilometre, İkizdere'ye 50 kilometre uzaklıktadır. Tahpur Yaylası, 3020 metre yüksekliği ile Rize’nin en yüksek yaylalarından biridir. Olağanüstü güzellikte bir panoraması bulunmaktadır. Kuzeyinde Ambarlı Dağı'nın doruğu (3327 metre), Doğusunda Tatos Dağları grubu, Batısında Baltaş Aşıtı ve Güneyinde Verçenik ve Cimil Dağlarını görebilirsiniz. Küçük bir yayla olan Tahpur'da tek geçim kaynağı hayvancılıktır.

Ahmet Erdem, 'Çobanlık yapıyorum. Sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı halen devam ediyor. Beklenen bir gelişme sürpriz olmadı. Erken de gelmedi. Geçen sene daha erkenden ilk karı görmüştük” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı