Küresel ısınma yaylalara göç başlatabilir?

Turizm işletmecileri, küresel ısınmanın etkisiyle 10 yıl içinde çok fazla artacağı tahmin edilen sıcaklığın, yaylaları cazibe merkezi haline getireceğini düşünüyor

YAYLALARIMIZ 9.09.2014 15:51:15 28 0
Küresel ısınma yaylalara göç başlatabilir?
Turizm işletmecileri, küresel ısınmanın etkisiyle 10 yıl içinde çok fazla artacağı tahmin edilen sıcaklığın, yaylaları cazibe merkezi haline getireceğini düşünüyor.

Küresel ısınmanın etkisini araştıran bilim adamlarının, dünyanın hızlı bir iklim değişikliğine uğrayacağını, sıcak olan bölgelerde çöl iklimi yaşanacağı, serin olarak bilinen bölgelerde ise normal iklim şartlarının hakim olacağı yönünde açıklamalar yapıyor. İklim konusundaki son gelişmeler, serinliğiyle bilinen Doğu Karadeniz yaylalarını, dünya turizm vitrininin ön sıralarına koyacağını ifade ediliyor.

Aynı uzmanlar, küresel ısınmanın etkisiyle 10 yıl içinde yaylalarımızı dünyanın vazgeçilmez cazibe merkezi haline getireceğine dikkat çekiyor.

Eşsiz güzelliği, temiz havasıyla birbirinden değerli Karadeniz yaylalarının Türk turizminin lokomotifi haline geleceğine işaret eden uzmanlar şöyle diyor: ''Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyrettiği bazı yıllarda serin olan Doğu Karadeniz yaylaları, sıcaktan rahatsız olan turistler için cazip bir mekân oluyor.

Bölgeye has çam türü olan ladin ormanları, bir klima görevi yapıyor.''

Giresun'dan Trabzon, Rize ve Artvin'e kadar uzanan yüzlerce yayla merkezinin, sıcak havadan uzaklaşmak isteyenler için bulunmaz bir mekân olduğuna dikkat çeken turizm firmaları, şöyle konuşuyor: ''Bölgedeki bütün yaylalar cazip olmakla beraber, Rize ve ilçelerindeki yaylalar da çok cazip. Mahalli mutfak, turistler için çok cazip. Bu bakımdan, yerli ve yabancı bütün turistlere, Karadeniz yaylalarını tavsiye ediyoruz.''
 















Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI