Kurallara Uyularak Kaçkar Zirvelerine Yolculuk Devam ediyor.

Hafta sonu gezilerine Koronavirüs salgını nedeniyle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek etkinliklere kaldığı yerden devam edildi ve gelenek yine bozulmadı.

YAYLALARIMIZ 14.09.2020 13:37:25 63 0
Kurallara Uyularak Kaçkar Zirvelerine Yolculuk Devam ediyor.

MUHAMMET SELİM

Rize’nin 3 bin rakımlı ender göllerinden bir olan Çermeşk yaylasına bağlı Karagöl’e, gezi düzenleyen Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile TÜRSAB belgeli Mola Rize Seyahat Acentesi bölgede Koronavirüs (COVİT-19) salgını münasebetiyle Dağcılık Kulüplerinin gezilerine ara vermesine rağmen Kaçkarlar ’da oksijen depolamak için gezilerine devam ediyor.

Ulaşım; Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Çermeşk Yaylasına kadar toprak bir yol ile gelinebilir. Çermeşk Yaylasından sonra, güneydeki vadi içinden, yaklaşık 4 kmlik bir yürüyüşle göle varılır. Sadece ırmak boyundaki patika takip edildiğinden, yön bulmanın nispeten risksiz ve kolay olduğu bir rotadır.

Buradan yaklaşık bir saat oldukça zorlu bir parkurdan 3.080 rakımlı Karagöl’e varılır.

Hafta sonu gezilerine Koronavirüs salgını nedeniyle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilerek etkinliklere kaldığı yerden devam edildi ve gelenek yine bozulmadı.

Kaçkarların Dağ ve Yaylalarında gezmedik mekan bırakmayan rehber Adem GENÇ, eşliğinde hafta sonu yaklaşık 20 kişinin katılımıyla Atina Dağcılık Kulübü ile Mola Rize Seyahat Acentesi tarafından Çermeşk Gölü ile Kaçkar Karagöl’e gezisi düzenledi.

Gezi kapsamında, İstanbul, Rize, Pazar ve Fındıklı ilçelerinden katılan 20 kişi, 08.00 da Pazar Demokrasi Meydanında toplanarak Çamlıhemşin ilçesine doğru yola koyuldu.

Çamlıhemşin, Çat, Sıraköy, Ortayayla ve Ortaköy güzergahından Çermeşk Yaylasına ulaşıldı.

Katılımcılar gizemli Kaçkar Dağları eteklerinde bir yandan derenin müzik-i nağmelerini dinleyerek, diğer yandan yol üzerinde bulunan ve birçok hastalığa ilaç olan Kaçkarların en güzel su kaynaklarından olan Yedi Gözelerde sular içildi, 1 saatlik yürüyüşün ardından Çermeşk Gölü'ne varıldı.

Burada verilen 30 dakikalık molanın ardından, Kaçkar Dağlarının 3080 rakımda yer alan en yüksek göllerinden olan Karagöl’e doğru yürüyüş devam etti.

Çermeşk gölünün harika manzarası eşliğinde 1.5 saatlik yürüyüşün ardından Karagöl’e varıldı.

Burada verilen molada yemekler yenildi, fotoğraflar çekildi ve Karagöl’ün eşsiz atmosferinin tadı doyasıya çıkarıldı.

Daha sonrasında aynı güzergah üzerinden geri dönüşe geçildi.

Toplam 6 saat ve 13 kilometre süren yürüyüş ardından Çermeşk Yaylasında araçlara binildi. Çamlıhemşin ilçesinde yorgunluk çayı içildikten sonra, katılımcılar, Rize, Pazar ve Fındıklı ya döndüler.

Mola Rize Seyahat Acentesi sahibi, Dağcı, Fotoğrafçı-Gezgin Osman Karali” PANDEMİ kurallarına uyarak bölgeye gezi düzenleyen ender acentelerden biriyiz.3100 rakımlı Kaçkar zirvelerini bizimle test etmek, bol oksijen depolamak isteyenlerin tek adresi Atina Dağcılık Kulübü ve Mola Rize Seyahat Acentesidir. Sizleri de aramızda görmekten son derece mutlu oluruz” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI