Kış ayının Son Gezisi ÇAT Köyüne..

KDRK’nın kış faaliyetlerinden biri olan ve Rize’ den başlayan ve de Pazar İlçesinden katılımlarla devam eden etkinlik Rize ye 94 km. Çamlıhemşin’ e ise 29 km mesafeyle araç ile yapılan yolculuk Çat Köyünün eteklerine varmakla sona e

YAYLALARIMIZ 28.02.2022 10:51:37 66 1
Kış ayının Son Gezisi ÇAT Köyüne..

RİZE-KDRK’nın kış faaliyetlerinden biri olan ve Rize’ den başlayan ve de Pazar İlçesinden katılımlarla devam eden etkinlik Rize ye 94 km. Çamlıhemşin’ e ise 29 km mesafeyle araç ile yapılan yolculuk Çat Köyünün eteklerine varmakla sona erdi.

Kardan dolayı yolun kapalı olmasıyla yürüyüşe geçen ekip adeta baharı beklemenin heyecanını yaşayan ve 1350 metre yüksekliğe sahip Çat Köyüne ( Çat _Yayla ) vardı. Yaşanan göç sebebiyle yaz aylarında yaklaşık 8 hanenin şen olduğu bilinen yaylada evlerin çoğunun zor kış şartlarına direnemediği ve çöktüğü görüldü.

Eskiden kış aylarında kalan ailelerin olduğu bilinse de şimdilerde artık kışın Çat Köyünün tamamen yalnızlığa büründüğünü söyleyen E. Başkomiser Nafiz Çakır, gezi ile ilgili ayrıca şunları söyledi. 'Ben her mevsim Kaçkarların tüm yaylalarını gezerim. Özellikle ilkbaharda Çat Yaylası tartışılmaz bir güzelliğe sahiptir 'dedi.

Haber ve Fotoğraflar: E. Başkomiser Nafiz ÇAKIR.


Anahtar Kelimeler:
Miraç Yılmaz
28.02.2022 11:50:02
Sezon açılmış demek.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI