KARAGÖL; 1 METRE KARLA KAPLI

Hafta sonu Borçka Karagöl'e KDRK tarafından düzenlene geziye katılanlar, 1,5 metre karla yolda 6 saat zorlu yürüyüş yaparak gölün yolunu açtılar.Buzla kaplı Gölde fotoğraf tutkunları doyumsuz manzaralar görme imkanına kavuştular.4

YAYLALARIMIZ 10.01.2022 10:22:26 228 2
KARAGÖL; 1 METRE KARLA KAPLI
Fotoğraf sanatçısı Adem Genç gezi ile ilgili açıklamalar yaptı. Genç, 'Deniz seviyesinden 1.500 metre yükseklikte yer alan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından koruma altına alınıp tabiat parkı olarak ilan edilen Borçka Karagöl bu mevsimde de ziyaretçilerini sürpriz bir güzellik ile karşıladı.'dedi.

Birçok ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler alan Pazarlı Fotoğraf Sanatçısı Adem Genç ,'19. yüzyılın başında bölgede yaşanan toprak kayması sonucunda oluşmuş, Klaskur diğer adıyla Aralık Yaylası yakınlarında bulunan eşsiz bir doğa harikası olan Karagöl’ e kısa adı KDRK olan Kaçkar Dağcılık ve Doğa Sporları kulübünün düzenlediği etkinlikle Rize den araçla başlayan ve Pazar İlçesinden de doğaseverlerin katılımıyla devam eden yolculuğumuza; Sırasıyla Ardeşen, Fındıklı, Arhavi ve Hopa’ ya gidildikten sonra adeta girişinde sonbahara, çıkışında ise kış mevsimine tanıklık ettiren cankurtaran tünelinden geçilerek varılan Borçka’ da kısa bir mola verildi. Ardından Karagöl’ e tırmanışa geçildi. Camili bölgesinin karla kaplı olmasından ötürü araçlar bölgede bırakıldı. Kulüp başkanının katılımcılara kısa bir teşekkür konuşmasının ardından yaklaşık 40 kişilik gurupla göle doğru yürüyüşe geçildi.'diye konuştu

Genç, 'Yer yer 1 metreye ulaşan kar üzerinden yaklaşık 5 saat süren yürüyüşün ardından Karagöl’ e ulaşıldı. Karagöl’ ün sürprizi ise bu mevsimde beyazım dercesine gölün üzerinde bulunan 1 metre civarındaki kar örtüsüyle ziyaretçilerini karşıladı. Karla kaplı Karagöl’ ün bu sıra dışı görüntüsü doğa fotoğrafçıları tarafından ilgiyle fotoğraflandı. Günün kısa olmasından ötürü göl ziyareti erken sonlandırılarak yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüşle katılımcılar hafızalardan silinmeyecek bu büyüleyici görüntülerle geri dönüşlerini tamamladılar.'ifadelerine yer verdi.


Anahtar Kelimeler:
Ahmet Mert
10.01.2022 10:49:44
Sayın Adem Genç Doğa size çok alışık Haberiniz için tebrik ederim. Yöremizi bu konularda bu güzelliklerle bizlere sunduğunuz için.

Mustafa Şeker
10.01.2022 13:09:11
Yine roman gibi bir haber.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI