KALE KÖYÜ VE YOLU ADETA ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2800 Rakımlı Kale Köyü adeta ŞANTİYE ’ye döndü

YAYLALARIMIZ 18.10.2020 11:45:43 65 0
KALE KÖYÜ VE YOLU ADETA ŞANTİYEYE DÖNDÜ

Ali Akyıldız

ÇAMLIHEMŞİN-Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2800 Rakımlı Kale Köyü adeta ŞANTİYE ’ye döndü

Kale Köyü Muhtarı Mehmet Ali Yanmışoğlu, Kale köyünden yapılan yol çalışmaları, Tarihi Cami ve Şehitlik restorasyonları için açıklamalarda bulundu.

YOL BETONLANMASI

Köyümüzde 6,5 km lik yolun köy içi betonlanması çalışmaları devam ettiğini söyleyen Muhtar Yanmışoğlu, “300 mikser beton döküldü. Toplamda 6 bin800 metreküp beton dökülecektir. Bundan sonra 4 bin 500 Metreküp daha beton dökülecektir. Köy betonlanmaları tamamlanacaktır. Bu yıl bitmezse 2021 yılında çalışmalar devam edip tamamlanacaktır” dedi.

KALE-İ BALA-TARİHİ CAMİ-ŞEHİTLİK RESTORASYONU

Kale-i Bala’da çalışmaların şu an olmadığını, Şehitliğe program yapıldığını ve Şehitliğin yolu kesme taştan parke yapıldığını dile getiren Muhtar Mehmet Ali Yanmışoğlu, “Köyümüzde Yaya yolu olarak yapılan parke döşeme çalışmaları devam ediyor. Şehitliğimizin doğaya uygun bir şekilde restorasyonu çalışmaları da aralıksız sürüyor. Tarihi Cami’nin etrafı parke taşlarla döşeniyor. Tadilatları devam ediyor. Tuvalet ve Şadırvanlar güzel bir şekilde doğaya uygun hale getiriliyor. Kale’de HİZMET devam ediyor” diye konuştu.

Muhtar Yanmışoğlu, hafta sonları açık olan Kale yolunun hafta içi çalışmaları nedeniyle tekrar kapanıp, hafta sonu yine den ziyaretçilerin hizmetine açılacağını dile getirdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI