Kaçkarların en çok ziyaret edilen Gölleri KAPILI GÖLLER

Rize'nin en çok ziyaret edilen buzul göllerinden olan Kapılı Göller, önemli bir kamp alanıdır.

YAYLALARIMIZ 20.07.2020 10:57:52 422 1
Kaçkarların en çok ziyaret edilen Gölleri KAPILI GÖLLER

ÇAMLIHEŞİN-Rize'nin en çok ziyaret edilen buzul göllerinden olan Kapılı Göller, önemli bir kamp alanıdır.

4 Mevsim yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi alanı olan Kapılı Göller, Aynı zamanda gölün etrafı, Verçenik tırmanışları için iyi bir kamp lokasyonudur. Göllere Verçenik yaylasından 3 saatlik bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Kuzey-Güney doğrultusunda uzanan bu sıra göller; Verçenik Dağı'nın hemen eteğindedir. Art arda 5 adet gölden oluştuğundan ve her göl birbirine bağlandığından, Kapılı Göller ismini almıştır.

Verçenik Dağı tırmanışı ve İspir Kapısı rotası üzerindeki irili ufaklı bu göller, 2973-3075 metre arasındaki yüksekliklerdedir. Göller yürüyüşçülere birbirinden güzel fotoğraf kareleri ve etkileyici manzaralar sunmaktadır. Verçenik Yaylası’na yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır.

Rize-Pazar Atina Dağcılık Kulübü ile Molarize seyahat acentesi Çamlıhemşin İlçesine bağlı Verçenik Yaylası Kapılı Göllere gezi düzenledi.

Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ve TURSAB Belgeli MOLARİZE Seyahat Acentesi, 1 Haziran 2020 tarihi itibarıyla belirlenen kurallar dahilinde hizmet vermeye başlayan spor, yürüyüş, gezi, faaliyetlerine, bu kez , Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine 48 kilometre uzaklıkta yer alan. 2 bin 618 kilometre yükseklikteki Verçenik Yaylası’nda bulunan Kapalı Göllere gezi düzenledi.

Geziyi düzenleyen Atina Dağcılık Kulübü üyesi Abdullah Uzun,”. Verçenik Yaylası ile Kapalı Göller arasında yaklaşık dört kilometrelik bir yürüyüş yolu bulunuyor. Bu yürüyüş yolunda Verçenik Yaylası’ndan gelen derenin sol tarafını takip etmek gerekiyor. Bu patika yol kayalık alanda ana yoldan ayrılıyor ve sol tarafa doğru gidiyor. Göllerden gelen küçük bir dere, kamp alanına gitme konusunda rehberlik ediyor. Gezi çok güzel bir havada gerçekleşti. Katılımcılar bir yandan doyumsuz manzaraları seyrederken diğer yandan fotoğraflayarak anılarını kalıcı hale getirmeye çalıştılar” dedi.

Molarize Seyahat Acentesi sahibi Tevfik Karali, bölgede ilk gezi faaliyetlerini kendilerinin başlattığını ve Verçenik Kapılı Göller gezisi ile 3.ncüsü düzenledikleri söyledi.

Karali, Pandemi kurallarını uygulandığı seyahat acentemiz “Farklı Coğrafyalara” her hafta geziler düzenliyor. Son derece hijyenik ortamda düzenlenen gezilerimize herkesi davet ediyoruz.7’sinden 70’ine kadar her kesimde katılımcılarımız oluyor. Daha çok yürüyüş parkurlarının olduğu rotaları tercih ediyoruz. Amacımız bölgemizi tüm dünyaya tanıtmaktır.” Diye konuştu.

ROTA53 Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Hative Çepni, çok güzel bir ortamda biz bu geziyi hazırlayan kardeş kulübümüze ve seyahat acentemize teşekkür ediyorum” dedi.

Gola Guri Dağcılık Kulübü başkanı Leyla İslamoğu, kulüp olarak henüz gezilerimiz başlatmadık. Pazar ilçemizde bulunan dağcılık kulübümüz ile Verçenik Kapılı Göller gezisine katıldık. Güzel bir ortamda her türlü tedbirler alınarak düzenlenen bu geziden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Herkesi bu güzel mekanlara bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
Golaguri Dağcılık Doğa sporları ve fotoğrafçılık kulübü
20.07.2020 12:11:59
Doga bilinci ve bilginin pekiştigi doga severle yapılan bu güzel etkinlik Kaçkarların gizemli dagı VERCENIK ve eteklerindeki KAPILI GÖLLER in muhteşemligi ile birleşince ortaya doyumsuz bir yürüyüş etkinliği çıktı. Teşekkürler ATİNA DAGCİLİK Abdullah Uzun Teşekkürler MOLA RİZE SEYAHAT ACENTESI Tevfik Karali

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI