KAÇKARLARDA BİR İLK

Hafta Sonu Çat,Elevit,Trovit,Palovit,Hapivanak,Amlakit,Palovit Şelale turu ile ÇAYDOSK Hapivanak bölgesinde ilk kez Buzul göllere gezi düzenledi.

YAYLALARIMIZ 20.09.2021 10:57:41 145 4
KAÇKARLARDA BİR İLK

ADEM GENÇ

Hafta Sonu Çat,Elevit,Trovit,Palovit,Hapivanak,Amlakit,Palovit Şelale turu ile ÇAYDOSK Hapivanak  bölgesinde ilk kez Buzul göllere gezi düzenledi.

Şimdiye dek hiçbir kulübün düzenlemediği Hapinavak Yaylası Buzul Gölleri etkinliğini kısa adı “ÇAYDOKS” olan Çayeli Doğa Sporları Kulübünün organizasyonuyla profesyonel dağcı Osman Arslan’ ın sorumluluğunda ilk kez düzenlenmiş oldu.

Yaklaşık 20 katılımcıdan hiç birinin görmediği bu gizemli rota gezidekiler için adeta görsel şölene dönüşmüştü.

Çayeli’nden başlayan ve Pazar İlçesinden de katılımlarla devam eden yolculuk sırasıyla Çamlıhemşin ilçesi, Çat Köy, “ Nüfusu belirsiz “ şeklinde yazılı ilginç tabelasıyla müziklere ve dillere destan Elevit Yaylası, ardından Karunç Yaylası, Nafkar Yaylası, Trovit Yaylası, Palovit Yaylası ve Hapivanak Yaylasıyla son bulan araç yolculuğumuzdan sonra yaklaşık 5 saatlik bir yürüyüşle 3002 rakımlı Hapivanak Buzul Gölleriyle buluşan katılımcılar manzaranın keyfini çıkarttılar.

Hapivanak Yaylasında karşılaştığımız bir yayla sakiniyle yaptığımız söyleşide Hapivanak Yaylasının ilginç bir özelliğine de vurgu yaptı. “Yaklaşık 15 hanenin şen olduğunu söyleyen yayla sakini bu yaylaya haziran sonlarında geliriz ve eylül sonlarına doğru köyümüze geri döneriz dedi.

Yayladaki yaşamın diğer yaylalara nazaran çok daha kısa süreli olduğunu değinen yaylacı, Bu ortalama üç aylık kısa süreli kullanımın nedenini ise esen sürekli sert rüzgârlar olduğunu söyledi.

Çaydosk Kulübü üyelerinde Osman Aslan, “Bölgede hiçbir dağcı kulübü tarafından gezinin düzenlenmediği farklı bölgeye biz bugün 20 katılımcı ile başarılı bir şekilde Hapivanak yaylasına bağlı buzul göllere çıktık. Pandemi kurallarına uyarak seyahat eden ekiple 3002 rakımı test ederek güzel bir günü hep birlikte yaşamış olduk. Katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

​​​​​​


Anahtar Kelimeler:
Mustafa Şeker
20.09.2021 11:17:29
Çaydosk ile yeni keşiflere devam.

İbrahim uzun
20.09.2021 12:56:36
Aramızda olmayı çok isterdim

Kasım AK
20.09.2021 14:36:01
Osman hocam yıllar önce seninle bir verçenik zirvem vardı. Başarılarının devamını dilerim.

11.08.2022 21:03:35
Ancak ruyalarda gorebilinecek bir doga.

1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı