Kaçkar kara teslim.

Çadır kuran 21'i kadın 113 dağcı ile 7 eğitmen, 5 Eylül sabahı karla uyandı.

YAYLALARIMIZ 12.09.2013 15:55:55 71 0
Kaçkar kara teslim.




Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (TDF) 'ileri seviyede kar- buz eğitimi' için Kaçkar Dağları'nın Öküzçayırı Kampı'na çadır kuran 21'i kadın 113 dağcı ile 7 eğitmen, 5 Eylül sabahı karla uyandı.

Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun (Tdf) 'ileri seviyede kar- buz eğitimi' için Kaçkar Dağları'nın Öküzçayırı Kampı'na çadır kuran 21'i kadın 113 dağcı ile 7 eğitmen, 5 Eylül sabahı karla uyandı. Deniz seviyesinden yaklaşık 3 bin metre yükseklikte bir gün önce iyi bir havada eğitim gören dağcılar, ertesi gün 10 santim kalınlığında kar üzerinde çalışmalarını sürdürdü. 24 saat içinde iki mevsimi yaşayan dağcılar, 'Öküzçayırı bir gün önce yeşildi, ertesi sabah beyaza büründü' dediler.

Dağcılık Federasyonu'nun bir hafta süreli 'İleri seviyede kar- buz eğitim' çalışmaları nedeniyle Rize'den hareket eden dağcılar, Kaçkar Dağları'nın 3 bin metresindeki Öküzçayırı'na çadır kurdu. Kaçkar'ın deniz seviyesinden 3 bin 932 metre yükseklikteki zirvesine kadar olan kısımda bulunan buzullarda eğitim alan 21'i kadın 113 dağcı ile 7 eğitmen, 5 Eylül sabahı kar sürprizi ile karşılaştı. Çadırların üzerini kapatan karı silkeleyen dağcılar, yine buzulda çalışmalarını sürdürdü.

TDF Başkanı Alaattin Karaca, '4 Eylül günü Ayder'den yürümeye başladığımda, yayladakiler kemençe eşliğinde horon tepiyordu. Hava, biraz soğumuştu ama her taraf yeşildi. İki saatlik bir yürüyüşle Öküzçayırı'na ulaştım. Gece hava bozdu, kar düşmeye başladı. Sabahleyin yani 5 Eylül sabahı çadırlardan baktığımızda her taraf bembeyazdı. Kaçkar'larDdaki kar sürprizi faaliyetemizi etkilemedi' diye konuştu.

Gelişim TV

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı