Huser Yayla yolunun açılmasını istediler

Huser Yayla yolunun açılmasını istediler

YAYLALARIMIZ 27.04.2022 10:15:20 232 0
Huser Yayla yolunun açılmasını istediler

ÇAMLIHEMŞİN-Dünyaca ünlü Turizm Merkezi Ayder Yaylasından 9 km uzaklıkta ki Huser Yaylası, Nisan ayının son günlerinde kar nedeniyle kapanan yolların açılması bekleniyor.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine 60 km uzaklıkta ve 2 bin 700 Rakımlı Huser Yaylası ziyaretçilerin daha çok 'GÜN BATIMI' seyri ile ilgi odağı oluyor.

Kışın yaklaşık 6 ay kar nedeniyle kapanan yolun açılmasını ilgililerden talep eden İşletmeci İsmet Kandemir, Bayrama kadar karların temizlenerek yolun açılmasını istedi.Özel İdare ekiplerinin yayla yollarını yoğun çalışmalar yaparak açmakta olduğunu biliyoruz.Bizde yayla sakinleri olarak Bayrama kadar Huser yolunun açılmasını ilgililerden rica ediyoruz' diye konuştu.

Huser Yaylası seyir tepesinde işletmecilik yapan İsmet Kandemir, Yayla yolu kapalı olunca Ayder ’den 4 saat yürüyüş yaparak Yaylaya çıkarak evini ve işyerini kontrol etti.

Doyumsuz manzaraları ile yaz kış izleyicilerin dikkatini çeken yayla yaz ayına hazırlanırken, kar yağışının güzellikleriyle adeta izleyicilere görsel şölen yaşatıyor.

Bu anları Yaylada işletmecilik yapan İsmet Kandemir fotoğraflayarak, görüntüledi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI