Hapivanak Yaylasında Kar evleri yıktı

Hapivanak Yaylasında Kar evleri yıktı.

YAYLALARIMIZ 14.05.2023 13:39:41 159 2
Hapivanak Yaylasında Kar evleri yıktı

Çamlıhemşin İlçesine 80 Km uzaklıkta Palovit yaylasının üst kısmında bulunan gizli ve gizemli yaylalardan biri olan Hapivank Yaylasında Kar evlerin çatılarını yıktı.

Elevit-Trovit yolundan çıkılan aşıttan Palovit Yaylasına geçtikten sonra dere içinden yukarı doğru çıkarak ulaşılan Hapivanak Yaylasını genelde Elevit ve Trovit sakinleri kullanıyor.

Palovit Yaylasında bulunan Doğa gezgini,Fotoğrafçı ve Tarihçi Veysel Atacan(75),”ne var ne yok diye soran arkadaşlarıma haber vermek için 2 gündür bulunduğum Palovit Yaylasından Hapivanak yaylasına 4 saat yürüyüşle çıktım.Gördüğüm manzara oldukça kötüydü” dedi.

Bu yıl ilk kez Hapivanak yaylasına kendisinin çıktığını söyleyen Atacan, “ Yollar kardan kapalı, bu yayla en azından 2 ay daha yaşam koşullarına cevap verecek durumda değil.4 ev karlar altında kaldı. Çatılar yıkıldı. Eşyalar zarar gördü. Mağdur olan arkadaşlarıma durumu buradan bildirmek için yaylaya geldim. Umarım karlar kalkınca ulaşım sağlanır ve hasarın boyutu da ortaya çıkar” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
Şeref çelik
14.05.2023 16:03:08
Yayla yolumuzun bir an evvel açilmasini bekliyoruz inşanlah

Şeref çelik
1.10.2023 21:05:35
Evvel Allahin izniyle tekrar yaptik evlerimizi

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI