Gölleri ile Meşhur Ambarlı Yaylası

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde yer alan Ambarlı Yaylası Kaçkarların en yüksek yaylalarından birisidir.

YAYLALARIMIZ 22.06.2020 14:48:33 370 3
Gölleri ile Meşhur Ambarlı Yaylası

ÇAMLIHEMŞİN-Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi sınırları içinde yer alan Ambarlı Yaylası Kaçkarların en yüksek yaylalarından birisidir.

Hemşin ve Çamlıhemşin ilçelerinden Gito Yaylasın üzerinden, Çayeli ilçesinden ise Zargistal Yaylası üzerinden araçla ulaşılabilen 2453 metre yüksekliğe sahip bir yayladır. Aynı zamanda Ambarlı Yaylası bölgede araçla gidilebilecek son noktadır.

Ambarlı Yaylası, trekking yapmayı sevenler ile amatör ve profesyonel fotoğrafçıların vazgeçemedikleri yerler arasında bulunuyor.

Rize Pazarlı Fotoğraf sanatçısı Mustafa Şeker, “Ambarlı Yaylası Çamlıhemşin’ in Meydanköy, Hemşin’ in Çamlıtepe Köyü, Pazar’ ın Subaşı Köyü ve Çayeli’ nin Kaptanpaşa Köyü sakinlerinin ortak kullanımında olan ve Çamlıhemşin sınırları içerisinde yer alan bir yayladır” dedi.

Ambarlı Yaylasını gizemli kılan ise yayladan yaklaşık 3,5 km' lik bir yürüyüşle ulaşılan ve bu parkur üzerinde yol boyunca yer alan irili ufaklı göllerle birlikte ve de göllerin en büyüğü olan Ambarlı Gölünün ( Balıklı Göl ) eşsiz güzelliği olduğunu söyleyen Fotoğraf sanatçısı Mustafa Şeker, “ Ambarlı Gölü 3353 metrelik Avgahan Dağı ile 3071 metrelik Sırpal tepelerinin çevrelediği bir vadinin başında yer alıp gölün yüksekliği 2995 metredir. Ayrıca bu görkemli göle Tahpur Yaylasından yürünerek de ulaşılabilir” diye konuştu.

Fotoğraf sanatçısı İbrahim ŞEKER, “ Doğa ve fotoğraf severlerin çok güzel kareler çekebileceği güzellikleri barındıran bir rota olduğunu, mutlaka ziyaret edilmesi gerektiğini” söyledi. Her ne kadar buzul gölü olsa da yaz günlerinde bu gölde yüzme keyfi yaşanabilir” dedi.

Haber: Mustafa ŞEKER

Fotoğraflar: İbrahim ŞEKER


Anahtar Kelimeler:
İhsan Demir
22.06.2020 15:59:02
İbrahim Şeker bey fotoğraflarınız çok güzel. Elinize sağlık.

fotoğraf sever
22.06.2020 16:03:15
İbrahim hocam bizi de götür oralara.

suminatlı
22.06.2020 16:06:47
İbrahim şeker dostum aynı köylüyüz bir dahakine beni de götür.

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI