GİTO YAYLA YOLU KARDAN TEMİZLENEREK ULAŞIMA AÇILDI

Kar nedeniyle kapalı köy yolu bulunmayan Rize'de şimdi turizm merkezleri haline gelen yaylalarda karla mücadele sürüyor.

YAYLALARIMIZ 26.04.2023 10:24:27 78 0
GİTO YAYLA YOLU KARDAN TEMİZLENEREK ULAŞIMA AÇILDI

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan ve bir turizm merkezi haline gelen 2 bin 70 rakımlı Gito Yaylası'nda da yayla yolunun açılması için karla mücadele çalışması başladı.

Kaçkar Dağları eteklerinde bulunan Gito Yaylasının karla kaplı yolu, İl Özel İdaresine bağlı ekiplerce ulaşıma açıldı.

Kaçkar Dağları eteklerinde bulunan Gito Yaylasının karla kaplı yolu, Rize il özel idaresi Hemşin şantiye ekiplerince 2 gün yoğun çalışma sonucu ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi, İlkbaharın gelmesi ile birlikte vatandaşların yaylalara akın etmeye başladığını ve zor durumda kalmamaları için erkenden kar birikintilerini temizleme çalışmalarına başladığını bildirdiler.

Aralık ayından bu yana kapalı bulunan yayla yolunda kar temizleme çalışmalarını tamamlayan Rize il özel idaresi Hemşin şantiye ekipleri, yayla yolunu 25.04.2023 Salı (dün) itibarıyla ulaşıma açtı.

Nisan ayı içerisinde yol açma çalışmalarının tamamlandığını ifade eden yetkililer, bazı yerlerde kar kalınlığının 1 metreye kadar çıktığını ve çığların oluştuğu yerler temizlenerek 2 günlük yoğun çalışma sonucu ulaşıma açıldığını söylediler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI