Geziler başladı.

Yaklaşık 1,5 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle yasaklanan birçok faaliyet, Temmuz ayı itibarıyla kısıtlamaların kalkması sonucu, öncelikle Dağcılık Kulüpleri olmak üzere düzenlenen geziler yeniden

YAYLALARIMIZ 5.07.2021 10:41:39 126 0
Geziler başladı.

Fotoğraflar; Nuri Yazıcı

Yaklaşık 1,5 yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle yasaklanan birçok faaliyet, Temmuz ayı itibarıyla kısıtlamaların kalkması sonucu, öncelikle Dağcılık Kulüpleri olmak üzere düzenlenen geziler yeniden başladı.

Hafta sonu 2 araçla yaklaşık 30 kişi ile birlikte Artvin ili Şavşat ilçesi Sahara Milli Parkı Dilber Karacabey Yaylası ve Takola tepesinde gezi düzenleyen Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü(DOKADAK) başkanı Dursun Ali Demiroğlu, “Yıl içinde yapmış olduğumuz gezi programlarımıza Pandemi nedeniyle ara vermiştik. Temmuz ayı itibarıyla kısıtlamaların kalkmasından sonra ilk gezimizi Artvin ili Şavşat ilçesinin muhteşem doğasına sahip Karacabey Yayası ve Takola Tepesine gerçekleştirdik” dedi.

Başkan Demiroğlu, “Takola Tepesi, keskin uçurumları ve görselliğiyle ön plana çıkan bir tepe olup. Yüksek rakımdan Şavşat’ın bütün köylerini görme imkânına sahip bir yerdir. Yürüyüşümüz, yaklaşık 19 km ve 4 saat sürdü. Yemyeşil doğası, mis gibi kokusunun hakim olduğu farklı türlerde ki orman ağaçlarını seyrederek, gruba katılan arkadaşlarımızla birlikte oran içi yürüyüşümüzü Kireçli Köyünde sona erdirdik” diye konuştu.

Demiroğlu, her hafta programları dâhilinde gezilere devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

İstanbul başta olmak üzere diğer ile ve ilçelerden geziye katılanlar “yorucu fakat zevkli bir gezi yaşadıklarını dile getirerek, Pandemi sonrası böyle fırsatı bize sunan Dağcılık kulübüne teşekkür ederiz” diye memnuniyetlerini belirttiler.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI