DOKADAK ile Verçenik Kapılı Göller gezisi

DOKADAK ile Verçenik Kapılı Göller gezisi

YAYLALARIMIZ 24.09.2018 10:25:53 153 0
DOKADAK ile Verçenik Kapılı Göller gezisi

Kaçkar53.com

DOKADAK Kulübü tarafından düzenlenen Verçenik Kapılı göller gezisine 5 araç toplamda 60 kişi katıldı.

Verçenik yaylasına varan gezi grubuna DOKADAK Kulübü Başkanı Dursun Demiroğlu “ yaklaşık 2 saatlik bir yürüyüş parkurumuz var. Zorluk derecesi % 60 dır.Yürüyüşe katılmak istemeyenle Verçenik yaylasında kısa mesafeli yürüyüşler yapabilirler. Yaklaşık 2900 rakıma çıkılacaktır. Burada göller ziyaret edilip, kısa bir moladan sonra tekrar aynı parkurdan geriye dönülecektir” dedi.

Bu göllere, Verçenik yaylasından 3 saatlik bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda gölün etrafı, Verçenik tırmanışları için iyi bir kamp lokasyonudur. Kuzey-Güney doğrultusunda uzanan bu sıra göller; Verçenik Dağı'nın hemen eteğindedir. Art arda 5 adet gölden oluştuğundan ve her göl birbirine bağlandığından, Kapılı Göller ismini almıştır. Rize’nin en çok ziyaret edilen buzul göllerinden olan Kapılı Göller, önemli bir kamp alanıdır. Verçenik Dağı tırmanışı ve İspir Kapısı rotası üzerindeki irili ufaklı bu göller, 2973-3075 metre arasındaki yüksekliklerdedir. Göller yürüyüşçülere birbirinden güzel fotoğraf kareleri ve etkileyici manzaralar sunmaktadır. Verçenik Yaylası’na yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır.

Kapalı Göller’e Nasıl Gidilir ?

Kapalı Göller kamp alanına ulaşım için öncelikle Verçenik Yaylası’na gitmek gerekiyor. Verçenik Yaylası, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine 48 kilometre uzaklıkta yer alıyor. 2 bin 618 kilometre yükseklikteki Verçenik Yaylası’nda yaz dönemin hizmet veren bir pansiyon bulunuyor. Verçenik Yaylası ile Kapalı Göller arasında yaklaşık dört kilometrelik bir yürüyüş yolu bulunuyor. Bu yürüyüş yolunda Verçenik Yaylası’ndan gelen derenin sol tarafını takip etmek gerekiyor. Bu patika yol kayalık alanda ana yoldan ayrılıyor ve sol tarafa doğru gidiyor. Göllerden gelen küçük bir dere, kamp alanına gitme konusunda rehberlik ediyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı