Doğa ve fotoğraf severlerin adresi 'Yedigöller'

Doğa tutkunları bölgeye günübirlik ziyarette bulunabiliyor ya da kamp kurup geceyi çadırlarında geçirebiliyor ve temiz havanın tadını çıkarıyor

YAYLALARIMIZ 6.07.2020 11:13:21 37 0
Doğa ve fotoğraf severlerin adresi

'Kaçkar Dağları Milli Parkı'nın güneybatısında 3 bin 150 rakımda Rize-Erzurum sınırında yer alan Yedigöller, dağcılık ve doğa kulüpleri ile fotoğraf sanatçılarının ilgi odağı oldu.'

Kış aylarında kar kalınlığının 3 metreyi bulması nedeniyle göller bölgesine ulaşım sağlanamıyor ancak yazın doğa tutkunlarının uğrak noktası haline geliyor.

Rize kent merkezine 125 kilometre mesafede, Kaçkar Dağı silsilesinin güneybatı kesiminde kalan Verçenik Dağı bölgesindeki Yedigöller, Rize-Erzurum sınırının Çayırözü mevkiinde bulunuyor. Bölgeye belli bir noktaya kadar arazi araçları ile gidildikten sonra doğa tutkunları göller bölgesine yürüyerek ulaşıyor.

Bir süre önce Koronavirüs (KOVİT-19) salgını nedeniyle, Mor Yayla girişinde kapalı bulunan yol, kısıtlamanın ortadan kalkmasıyla yeniden açılınca, Kaçkar Dağlarının büyüleyici tepeleri arasında kendine özel bir yer edinen Yedigöller, havası, buz gibi suyu ile ziyaretçilerinin keyifli zaman geçirmesini sağlıyor.

Doğa tutkunları bölgeye günübirlik ziyarette bulunabiliyor ya da kamp kurup geceyi çadırlarında geçirebiliyor ve temiz havanın tadını çıkarıyor

Yaylaya fotoğraf tutkunlarınca da foto safari düzenleniyor. Gruplar halinde yaylaya gelen fotoğraf tutkunları, göller bölgesinin fotoğrafını çekiyor. Görüntülemeye çalışıyor.

'Yedigöller, dünyada cenneti görmek isteyenleri bekliyor'

Mola Rize Turizm seyahat acentesi ve Rize-Pazar Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü tarafından hafta sonu düzenlenen gezi hakkında Rehber ve Turizm acentesi sahibi Tevfik Karali, yaptığı açıklamada, Yedigöller bölgesinin her tarafının doğal güzellikleri içerisinde barındırdığını söyledi.

Rize ile Erzurum sınırında bulunan Yedigöllerin son dönemde çok gündemde olduğunu ifade eden Karali, 'Doğaseverlerin önemli bir uğrak yeri. Fotoğraf çekmek ve güzel bir hafta sonu geçirmek için bizde bölgeye geliyoruz. Çektiğimiz fotoğraflarla, Türkiye’nin her bölgesinden gelen ziyaretçilerimize ve gelmek isteyenlere de bölgemizin saklı cennetlerini tanıtmaya çalışıyoruz.' dedi.

Kaçkar Dağlarını 4 mevsim dolaştıklarını ifade eden Atina Dağcılık Kulübü üyesi Abdullah Uzun,

Amacımız Rize'yi tanıtmak. Farklı coğrafyada, farklılığı yaşamayı hayal edenler, yaşadığı hayatta cennet görmek isteyenler bölgeye gelsin.' diye konuştu.

İzmir’den gelerek ilk kez Ovit 7 göllere gelen öğretmen Deniz Sevi; “ bu coğrafyayı daha önce de ziyaret etmiştim. Fakat buraya gelmemiştim. İlk kez geldim. Burası iklimi ve doğası olarak çok harika herkesi davet ediyorum” dedi.

Geziye katılan Diş Doktoru Şafak Kılıç,” uzun yıllardır Kaçkarları geziyoruz. İspir bölgesine ilk kez geldim. Gerçekten gelmeye değer güzel bir yer burası” diye konuştu.

Akademisyen Prof. Dr. Mehmet Kocabaş,” öğrencilerimizi buraya kamp alanına getirdik. Buraya her geldiğimizde çöp toplayarak gidiyoruz.3 bin metre rakıma gelen arkadaşlarımıza sesleniyorum. “Gelin, görün ama kirletmeyin” mesajını verdi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI