Doğa Fotoğrafçısı Av Okay Türkay’dan Farklı Coğrafya Karadeniz

Doğa Fotoğrafçısı Av Okay Türkay’dan Farklı Coğrafya Karadeniz

YAYLALARIMIZ 27.12.2017 18:39:55 305 0
Doğa Fotoğrafçısı Av Okay Türkay’dan Farklı Coğrafya Karadeniz

Aslen İzmirli olmasına rağmen sık sık Karadeniz’i özellikle Rize-Çamlıhemşin Yaylalarını gezerek buraların tanıtımına “gönüllü rehber” olarak katkı sunan ve Rize yaylalarından derlediği fotoğraflar ile en zengin arşive sahip olduğunu söyleyen Okay Türkay kaçkar53.com’a özel açıklamalar yaptı.

Av Okay Türkay’a sorduğumuz sorulara verdiği cevapları sizlerle paylaşıyorum.

Önceleri doğa dağcılık ve trekking tutkunu idim.

İzmir ve civarında tırmanacak zirveler bitince bu tutkum nedeniyle 2010 yazında kendimi bir grup arkadaşımla birlikte Kaçkarlar Güney-Kuzey transında buldum” dedi.

Türkay “O zamanlar herkes gibi benim de elimde küçük, basit bir kompak makine vardı. Fotoğrafın (f) sinden anlamazdım. Trans sırasında 3000 metre yükseltilerde sisler ve karlar içinde çektiğim özellikle buzul göllerinin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşınca çok olumlu tepkiler aldım. Bu hevesle girdiğim fotoğraf gruplarındaki fotoğrafları görünce çektiklerimin fotoğraf falan olmadığını anlamam da zor olmadı tabi. Bir yıl kadar arayıştan sonra “Benim bu işi öğrenmem lazım.” noktasına geldim ve 2011 sonundan 2015 e kadar İzmir’in çok iyi hocalarından temel ve ileri düzey fotoğraf kursları ve yanında da Photoshop kursları aldım” diyen ünlü Fotoğraf sanatçısı daha sonra sözlerine şunları ekledi.          “2010 yılında başlayan ve benim fotoğrafçı olmama sebep olan Karadeniz sevdam hiç bitmedi. Bugüne kadar toplam 9 kez Karadeniz’e geldim ve ömrüm oldukça da geleceğim herhalde. Aşağılarda pek durmam edindiğim dostluklarla hemen butik grubumla Beni havaalanından alan Çamlıhemşin’li can dostum Osman Karalı’ya teslim ederim, kendisi ve ben yayladan yaylaya bir hafta foto peşinde koşarız. 6 kez gittiğim Pokut yaylasının herhalde Türkiye’de en zengin foto arşivine sahibim.

            Tüm Karadeniz’li ve Pazar’lı dostlarıma sevgiler, saygılar…


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI