ÇAYDOSK’TAN 3.711 Rakımlı VERÇENİK Zirvesi

Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) 3.711 m yüksekliğindeki zorlu VERÇENİK Dağı zirvesi tırmanışı gerçekleştirdiler.

YAYLALARIMIZ 3.08.2021 10:41:37 56 0
ÇAYDOSK’TAN 3.711 Rakımlı VERÇENİK Zirvesi

Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) 3.711 m yüksekliğindeki zorlu VERÇENİK Dağı zirvesi tırmanışı gerçekleştirdiler.

Verçenik Dağı (Üçdoruk), Kuzey Anadolu Dağları'nın Doğu Karadeniz Bölümü'nde, Kaçkar Dağlarında bulunan 3.711 m yüksekliğinde dağ.

Doğu Karadeniz Dağları'nda Kaçkar Dağı'ndan sonraki ikinci en yüksek zirve, Türkiye'nin sekizinci en yüksek dağı.

ÇAYELİ 7. ULUSLARARASI DAĞCILIK TURİZM VE YAYLA ŞENLİĞİ FESTİVALİ

Çayeli Doğa Sporları Kulübü (ÇAYDOSK) tarafından yapılan yazılı açıklamalarda şu ifadelere yer v erildi. Bu yıl 26-30 Temmuz 2021 tarihlerinde Rize Çayeli ilçemizden başlayarak ilk önce Verçenik Yaylası ardından Türkiye’nin en zor dağı olan Verçenik zirveye tırmanışı başarıyla gerçekleştirildi.”

Kulüp paylaşımında şunları kaydetti. “ Ardından Tatos göllere yürüyerek ve daha sonra çiçekli yaylasında son bulan Çayeli 7. Uluslararası Dağcılık Turizm ve Yayla Şenliği Festivalini 5 gün boyunca dolu dolu gerçekleştirdik. Bu güzel etkinliğin gerçekleşmesi aylar öncesinde çalışma yapan, öncelikle Çaydosk yöneticileri ve sporcularımıza, Bizlere zirve yolunda teknik destek olan Ordu dağcılık kulübü Başkanı Yılmaz SEFEROĞLU ve ekibine, Festivalimizin Sponsorlarına, Çayeli Kaymakamlığına, Çayeli Belediyesine, Rize il özel idaresine, Çayeli Gaye Markete, Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş. Ankara Bilim Üniversitesine, Kurular Rize Bezlerine, İkramları için ,Okumuş Çay’a, Kaçkar Çay’a, Festivalde bizleri yalnız bırakmayan katılımcılara, Gönlü bizimle olan tüm dostlarımıza Canı gönülden teşekkür ederiz”.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı