Bu Geziye katılanlar memnun döndüler

İkizdere ilçesinde 2105 m yükseklikte ve Kent merkezine 85 km mesafede bulunan ANZER Yaylasına hafta sonu gezi düzenleyen Trabzon tenis dağcılık ihtisas kulübü (TEDAT),Rize doğa aktiviteleri spor kulübü(RİDAK) kulüplerinden toplam 34 kişi

YAYLALARIMIZ 11.08.2022 13:20:43 110 0
Bu Geziye katılanlar memnun döndüler

İkizdere ilçesinde 2105 m yükseklikte ve Kent merkezine 85 km mesafede bulunan ANZER Yaylasına hafta sonu gezi düzenleyen Trabzon tenis dağcılık ihtisas kulübü (TEDAT),Rize doğa aktiviteleri spor kulübü(RİDAK) kulüplerinden toplam 34 kişi katıldı.

Gruplara ev sahipliliği yapan Muhtar, bir yandan gruplara Anzer yaylasını tanıtırken, diğer yandan ise mütevazi bir şekilde ağırladı.

Rehberlik yapan Hüsnü Kan,” gruplara doğa aktiviteleri için köyümüzde ev sahipliği yaptık.” dedi

FAALİYET RİZE’DEN BAYBURT’A SÜRDÜ

Rehber Kan, yaptığı açıklamada, “Faaliyetimiz Rize’den İkizdere ulaşımda başladı ve ilçe merkezinde cay molası ile hem içimizi ısıtan çayla sohbet ettik hem de ihtiyaçlarımızı aldık. Anzer yaylasında doğru yola çıktık. Bizi Anzer’ de samimiyetle karşılayıp misafir eden muhtarımıza teşekkür ederiz’ diye konuştu

Gruptan yapılan açıklamada “Anzerli olması münasebetiyle bize rehberlik yapan Hüsnü Kan bizi, önce akcaağıl göllerine çıkardı ve gol çevresinde çay demleyip foto ve video molası verdik. Daha sonrasında Bayburt sınırlarına geçerek, Eski öküz yolu olan eskilerin eşkıyalık ve ticaret yapılan ipek yolunun bir bölümünde yürüyerek dere ve şelalelerin yanından geçerek yaklaşık olarak 3 saat yürüyerek Anzer yaylasında indik ve toplu olarak mıhlama yedik cay içip günün kritiğini yapıp dönüşe geçtik. Bize samimiyetle kapılarını açan Sayın muhtarımıza ve rehber Hüsnü kan hocamıza tekrardan teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı