Bölgenin Tek Gezi Düzenleyen Grubundan 25 KM lik Parkur

Rize’de PANDEMİ Kurullarına uyarak gezi düzenleyen Atina Dağcılık Kulübü ile Mola Rize Seyahat Acentesi bu hafta sonu 25 KM liı Parkuru başarılı ile tamamladı.

YAYLALARIMIZ 28.09.2020 11:37:24 158 0
Bölgenin Tek Gezi Düzenleyen Grubundan 25 KM lik Parkur

Rize’de PANDEMİ Kurullarına uyarak gezi düzenleyen Atina Dağcılık Kulübü ile Mola Rize Seyahat Acentesi bu hafta sonu 25 KM liı Parkuru başarılı ile tamamladı.

Rize, Pazar, Ardeşen ve Fındıklıdan gelen 20 kişinin katılım gösterdiği ekip ilk olarak Saat 08.00 de Pazar’dan hareket etti.

Kaçkarların son yıllarda turizme açılan yeni rotasına doğru yol alan ekibe katılanlar sırasıyla Çamlıhemşin ilçesi Ayder Yaylası Galler düzü mevki, aşağı Kavrun ve yukarı Kavrun’a araçla çıkıldıktan sonra kısa bir çay molası verdi.

 Pandemi kurallarına uyularak yapılan gezi, Yukarı Kavrun’dan sonra yeşil yoldan yürüyüşe geçti.

Yol boyunca doğa sevenlerin gözlemlediği manzaralar sırasıyla Kaçkar ana zirve, Kemerli Kaçkar ve Altıparmakların bir bölümünün eşliğinde taş evleriyle ünlü Samistal yaylasına ulaşıldı.

Samistal Yaylasından sonra Pazar, Çayeli ve Hemşin halkının kullanımında olan Palovit Yaylasına yürüyüşe geçildi.

Palovit Yaylasından kısa bir moladan sonra, Hamlakit Yaylasına inilerek toplamda 25 kilometre gibi uzun bir yürüyüşü başarıyla tamamlamanın mutluluğu içinde ekibi bekleyen araçlara binilerek geri dönüldü.

Mola Rize Seyahat Acentesi sahibi Tevfik Karali “ Her hafta sonu Pazar Atina Dağcılık ve Doğa Sprları Kulübü ile birlikte Kaçkarların farklı bölgelerine gezi düzenliyoruz.18 kişilik araçlara 9 kişi alarak MASKE-SOSYAL MESAFE ve HİJYENE dikkat ederek gezilerimize ara vermeden devam ediyoruz. Güzel bir havada 20 kişinin 7 den 90'a farklı yaş gruplarının katıldığı gezimizde 25 km lik yol kat edilmesine rağmen katılımcıların tamamı bölgede ilk kez seçilen Parkuru başarı ile tamamladılar. “Bende gezmek istiyorum” diyenlerin yeni gezilerimizi takip ederek bizlerle Farklı coğrafyaları tanımasını istiyoruz” diye konuştu.

Geziye katılan Dr. Şafak Kılıç, Pazar’dan başlayan bir Pazar gününün macerası bir başka Pazar günü, bir başka macerayı şimdiden yaşamak ümidiyle böylece son bulmuş oldu” dedi.

Golaguri Dağcılık Kulübü Başkanı Leyla Tezcan İslamoğlu, çok farklı bir parkurda nefis manzaraları fotoğraflayarak yapılan geziden son derece zevl aldım.Katılımcılara ve düzenleyenlere teşekkür ederim' dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI