Avusor Gölü tam bir saklı cennet.

Rize’nin az bilinen yaylalarından Avusor Yaylası son yıllarda turistlerin en uğrak mekanlarından birisi oldu

YAYLALARIMIZ 6.10.2020 14:20:27 90 0
Avusor Gölü tam bir saklı cennet.

Rize’nin az bilinen yaylalarından Avusor Yaylası son yıllarda turistlerin en uğrak mekanlarından birisi oldu

2 bin 700 rakımda ki Avusor Yaylası, Rize Çamlıhemşin’de yer alan, varır varmaz insanı ayrı bir dünyaya gelmiş gibi hissettiren yaylalardan bir tanesi. Dere kenarındaki virajlı yollardan kıvrıla kıvrıla çıkarken içinizi bir huzur kaplamaya başlıyor. Yaylaya çıkıp Kaçkarlar’ı karşınıza aldığınızda ise bu huzur katlanarak artar.Avusor Yaylası‘na çıktıktan sonra yapılabilecek en güzel aktivitelerden birisi Göl’e gitmek olacaktır. Bu göle ulaşabilmek için yaylada bulunan nehrin üzerindeki köprüden karşı tarafa geçip, sol tarafa doğru uzanan patikayı takip etmeniz lazım.

Eğer patikayı bulamazsanız, yayla halkından rota tarifi konusunda yardım alabilirsiniz.

Yürümeniz gereken yol, yavaş yavaş yükselen 2 km’lik bir rotadan oluşuyor.

Bu yürüyüş sırasında Kaçkarlar manzarası ve yayladan yükselen bulutlar size eşlik ediyor.

Gölün bulunduğu rakım yaklaşık olarak 2750 metre. Yürüyüşünüzü bazen patika yollarda bazen çimenlerde bazen kayaların üzerinde yapacağınızdan bazen de kayıp düştüğünüz olabilir. Ancak yürüdükçe rakım giderek yükseliyor ve devamlı olarak dik yamaçlarda tırmanıyor olduğunuzdan ciddi anlamda yorulur, sık sık nefes alır hale gelirsiniz.

Buralarda hava kapalı ve sis açılmış ise doğa canlanmaya başlamış, etrafınızdaki güzellikleri fark eder hale gelirsiniz.

Renk renk çiçekler, küçük dereler, otlayan inekler…

İşte bütün bu güzellikler tüm yorgunluğunuzu unutturur ve bir an önce göle varmak için içinizde daha fazla heyecan uyanır.

Göle gelince buz gibi suya girerek yorgunluğunuzu bir nebze atar, ardından nevaleleri çantalardan çıkarır, kendinize güzel bir ziyafet çekersiniz. Ve akşam olmadan hava kararmadan tekrar geldiğiniz ROTA dan sizi Avusor yaylasında bekleyen araçlarınıza ulaşır günün mutluluğu ile geri dönersiniz.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı