Artvin Şavşat Karagöl

Kaçkar53.com olarak sizin için çektiğimiz fotoğrafları yayınlıyorum. Bakın ve kararınızı da ona göre verin. Çünkü başka bir şey de yok

YAYLALARIMIZ 3.07.2017 08:44:01 750 0
Artvin Şavşat Karagöl

Abdullah UZUN

Hafta sonu gezilerine DOKADAK ile Artvin-Şavşat Karagöl ile devam ettik. Pazar’dan 07.30’da kalkan aracımız saat 13.30 da Karagöl’e ulaştı. Yani 6 saat yol gittik.270 km yol kat ettik.Yol üzerinde Artvin'den barajları aştık.Barajın ve Artvin'in fotoğraflarını çektik.

Değer miydi?.!

Bu kadar yol için buraya gelmek gerekir mi * derseniz bir kez görmenizi tavsiye ederim. Borçka Karagöl’ün bir kopyası diyebiliriz. Borçka Karagöl daha güzel, mevsiminde gittiğiniz de…

Neler gördük?

Şavşat’a uğramadan alttan sola dönerek yolumuza devam ettik. Mevsimsel olacak ki, ortalık görsellikte hala albeni vermiyor. Otlar kısmen biçilmiş vaziyette. Yol üzerinde tarihi TİBET KİLİSE ’sini ziyaret ettik. Burada tesisler de var. Karagöl güzergâhında olmamasına rağmen görmek gerektiğini düşünüyorum.

..ve Karagöl..

Yollar güzel. Zaten ben hep derim. Bizim bölgemize “yol yapılmasın” diyenlerin birçoğu yol işini halletmişler. Trabzon ve Artvin de gördüklerim bunlar.

Sizi Karagöl’de sempatik bir görevli karşılar. Elinde Para makinesi var. Yayalardan bile 3 TL alıyorlar. Biraz sohbet edip, kendisine haber de yapacağım dediğim gence “ben şimdi bu kadar yolu kat edip geldikten sonra giriş için de 3 TL mi ödeyeceğim” dedim.” Evet” dedi. Ve “ daha çok araçla geliyorlar bizde ücretleri araçlardan alıyoruz” dedi. Göl’ün etrafında 4 tur attım. Her tur 20 dakikada tamamlandı. Sizin için çektiğim fotoğrafları yayınlıyorum. Bakın ve kararınızı da ona göre verin. Çünkü başka bir şey de yok.

Ayder için bağırıp çağıranlar aklıma geldi.

Son söz…!

Bize “oh” oldu. 270 km git. Ve dön. Değer mi?

Bizim yaylalarımız “Cennetten bir köşe” ama ne yazık ki, kendimiz yani o yöre insanları bile bunu bilmiyor.

80 Kişi ile gittik. Kısacası amcamın oğlunun tabiri ile “ haşat “ olup, 4 saatte geri döndük.Toplam da 10 saat yol,600 km ye yakın yol tükettik.Hemen hemen Ankara'ya varırdık.

Sizde bunca zahmeti göze alıp gitmek istiyorsanız “güle güle” gidin ve dönün.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI