98 Yaşındaki Paşa Aslan 3 bin Rakımdan gençlere seslendi

1922 doğumlu ona Hopalı Şabanoğlo Paşa Aslan,98 yaşımdayım 3 bin rakımlı yaylaya çıktım. Rabbime şükürler olsun” dedi.

YAYLALARIMIZ 28.09.2020 13:08:09 178 0
98 Yaşındaki Paşa Aslan 3 bin Rakımdan gençlere seslendi

1922 doğumlu ona Hopalı Şabanoğlo Paşa Aslan,98 yaşımdayım 3 bin rakımlı yaylaya çıktım. Rabbime şükürler olsun” dedi.

Her hafta sonu Kaçkarların farklı bölgelerine gezi düzenleyen Atina Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ile Mola Rize Seyahat Acentesinin çok özel bir konuğu geziye katıldı. Geziye katılanların hayranlık ve ilgi ile izlediği Paşa Aslan(98) lik genç delikanlı geçmiş yıllar aklına geldi ve “ah gençlik yıllarım” diyerek gözlerinden yaşlar aktı.

Paşa Aslan(98) yaşında, hafta sonu Kavrun, Samistal, Paolvvit ve Hamlakit Gezisine katıldı.

Oğlu Kani Aslan (68) ile birlikte Samistal Yaylasının Huser’e alternatif 3 bin rakımlı seyir tepesinde “yaklaşık 20 şer dakika ile 2 saat yürüyüş yaparak buraya geldim” ifadelerini kullanan Paşa Aslan “ Oğlum “baba haydi yaylaya çıkalım” dedi. Bende küçükken çobanlık yaptığım yerleri son kez bir daha göreyim düşüncesiyle geziye katıldım. Katılanlara değil, kendime göre yürüyüş yaparak toplamda iki saat temiz havada 3 bin rakımda Rabbim yürümeyi nasip etti” dedi.

Aslan, gençlere de çağrıda bulundu.” Sağlıklı yaşamak istiyorsanız yaylalar ve temiz hava sizi bekliyor. Bu şansı kaçırmayın. Buralara biz yaya gelip, dönüyorduk. Şimdi şartlar kolaylaştı. Şehrin boğuk havasında en azında hafta da bir gün kurtulmak istiyorsanız gezi gruplarına katılıp gelin,gezin,görün ve mutlu dönün” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı