300 Yıllık İpek Yolunda Yürüyüş

Rize’de yaklaşık 300 yıl önce yapıldığı tahmin edilen Orman içi yürüyüş parkurunda maziye yolculuk yapıldı.

YAYLALARIMIZ 11.10.2021 11:51:14 172 0
300 Yıllık İpek Yolunda Yürüyüş

Rize’de yaklaşık 300 yıl önce yapıldığı tahmin edilen Orman içi yürüyüş parkurunda maziye yolculuk yapıldı.

Doğu Karadeniz Dağcılık ve Doğa Kulübü (DOKADAK), hafta sonu 300 yıllık tarihe sahip 'İPEK YOLU' diye bilinen 'AMLAKİT-HAZİNDAK-HAZİNDAK-AMLAKİT' orman içi yürüyüşü gezisi düzenledi.

Yaklaşık 35 kişinin iştirak ettiği geziye,Rize-Çayeli- Pazar-Ardeşen-Fındıklı-Arhavi ve Hopa ilçelerinden katılımlarla, Fırtına Vadisi, Palovit Şelalesi,Amlakit Yaylası ve tarihi ipek yolundan 2 saatlik bir yürüyüşle Hazindak Yaylası’na varış ve burada bir süre moladan sonra aynı güzergahtan tekrar 1 saatlik yürüyüşle Amlakit Yaylasında son buldu.

Katılımcılar burada kendilerini bekleyen araçla tekrar geriye dönüş yaptılar.

Geziye Rize’den katılan Ahmet Arslan, 'harika bir günde Pandemi hapsinden kurtularak kendimizi doğanın içine atmaya karar verdik.Güzel bir gezi oldu.Tarihimizi yaşamış ve eskilere giderek inanlarımızın bu yollarda neler çektiklerini yürüyerek yaşamaya çalıştık” dedi.

Pazar’dan katılan Yüksel Yaşar, bu yolun ismini çok duymuş ama bir türlü gitmek nasip olmamıştı.Bugün İpek yolundan Amlakit-Hazindak yürüyüşü yaptık.Çok güzel bir parkurdu.Bize bu imkanı veren dağcılık kulübümüz DOKADAK’a teşekkür ederiz” diye konuştu.

Dokadak kulübü başkanı Dursun Ali Demiroğlu,Her hafta sonu gezilerimizi bölgemizin farklı yerleri ile devam ediyoruz' dedi.

Demiroğlu, 'Bu hafta 35 kişi ile Amlakit-Hazindak-Hazindak Amlaikt Orman içinde yaklaşık gidiş dönüş 3 saate varan bir yaya yürüyüşü yaptık.Tarihe az da olsun burada şahit olduk.İnsanlar bu yollar yokken,bugün yürüyüşünü yaptığımız bu ve buna benzer patika olan bu zorlu yollarda gidip geliyorlardı.Hala yol bozulmamış.Demek ki, çok planlı ve projesli,yörenin koşullarına uygun teknik kullanılımış bu taşların o şartlarda buralarda yerleştirilmesi bugün mümkün değil,bu zorlu coğrafyada kendilerine dağları aşarak gecit sağlamaya çalışan insanlarımızı rahmetle anıyorum.Geziye katılanlarada teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI