2 Metre Karda 3562 Rakımlı Kemerli Kaçkar Zirvesi Yaptılar

Rize-Ordu ve Samsun’dan katılan 5 eğitimli dağcı, Kemerli Kaçkar (3562m) Kış Tırmanışı 4-6 Mart 2021 tarihinde Kemerli Kaçkar Dağı Avusor Yaylası klasik Rotasından gerçekleştirdiler.

YAYLALARIMIZ 8.03.2021 12:01:44 68 0
2 Metre Karda 3562 Rakımlı Kemerli Kaçkar Zirvesi Yaptılar

Rize-Ordu ve Samsun’dan katılan 5 eğitimli dağcı, Kemerli Kaçkar (3562m) Kış Tırmanışı 4-6 Mart 2021 tarihinde Kemerli Kaçkar Dağı Avusor Yaylası klasik Rotasından gerçekleştirdiler.

Rize Çayeli ÇAYDOSK Kulübü üyesi Osman Arslan, Ordu Dağcılık İhtisas Kulübü Üyesi Yılmaz Seferoğlu, Samsun ÖMUDAK Kulübü üyesi Ali Öztürk, Samsun EXPLORER Kulübü üyeleri Ercüment Gümüş, ve Hüseyin Alpaslan Şahin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Kemerli Kaçkar(3562) dağına çıkarak Kar yürüyüşü gerçekleştirdiler.

Ekip, Ayder ‘den hediklerle Avusor Gölü'ne ulaştı. Burada kamp atıldı. Ertesi gün sabah 03.20’de yola çıkıldı 08.50’de zirveye ulaşıldı, aynı gün kamp toplandı Ayder Yaylası'na dönüş yapılarak faaliyeti sonlandırdı.

Türkiye Dağcılık Federasyonunu Dağcılık Kulübü tarafından yapılan açıklamada, Tırmanışa katılan Ali Öztürk - Samsun OMÜDAK Ercüment Gümüş - Samsun Explorer Dağcılık Hüseyin Alparslan Şahin - Samsun Explorer Dağcılık Osman Aslan - Rize ÇAYDOSK Yılmaz Seferoğlu - Ordu Dağcılık İhtisas kulüp ve sporcularımızı tebrik ederiz.” denildi

Eğitimli 5 dağcı ile birlikte Kemerli Kaçkar (3562) dağına Kar yürüyüşü yaparak zirveye ulaştıklarını söyleyen Rize’nin Çayeli ilçesinde faaliyet gösteren ÇAYDOSK Kulübü üyesi Osman Aslan, “bizden 2 gün önce deneme tırmanışı yapan ve kısmen izlerinden faydalandığımız Mustafa Altun, Fatih Yılmaz, Abdurrahman Altuntaş ve Hamza Gülseren’e teşekkür ederiz” dedi.

Kar yürüyüşü ve zirve tırmanışını Yılmaz Seferoğlu ile birlikte düzenlediklerini ve Kar yürüyüşü için Çamlıhemşin İlçe Jandarma Komutanlığını bilgilendirdiklerini ifade eden Osman Aslan, gezi ile ilgili şu ifadelere yer v erdi.” İlk gün Ayder yaylasından yaklaşık 6 saat yürüyerek Avusor yaylasına çıktık. Avusor yaylasında ilk kampı kurduk. İkinci gün Avusor yaylasının üstündeki Avusor gölüne çıkıp kamp kurduk. Üçüncü gün sabah 03.20 de tırmanışa başladık 5 saat 1 metre ve yer yer 2 metre karda yürüyerek zorlu yerlerde ise kazma ve krampon kullanarak Saat 08.40 da zirveye ulaştık. Yarım saat zirvede kalarak ardında saat 11:27de tekrar kampa indik. Kampta yemek ve istirahatin ardından kampı toplayıp 13.00 da hareket ederek yaklaşık 18:00 gibi Ayder’e indik.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI