Ziraat Odalarının Öncülüğünde Kadınlar Çay Üretiyorlar Eğitimi tamamlandı

Ziraat Odalarının Öncülüğünde Kadınlar Çay Üretiyorlar Eğitimi tamamlandı.

YAŞAM 27.07.2022 15:30:56 90 0
Ziraat Odalarının Öncülüğünde Kadınlar Çay Üretiyorlar Eğitimi tamamlandı

PAZAR-Pazar Ziraat Odası öncülüğünde, Çayeli Ziraat Odası ortaklığıyla, Çay Akademisi iş birliğiyle, Pazar Halk Eğitim Merkezi’nde kadın kooperatiflerine ve elde çay üretmek isteyenlere çay işleme eğitimleri verildi.

Evde el yapımı çay ürünleri ve çay tadımcısı kursuna 20-25 Haziran tarihleri arasında yapıldı.33 kursiyer katıldı

Katılımcıların bir kısmı kadın kooperatifi yöneticisi ve üyesinde oluştu. Kurs, Pazar Ziraat Odası. Çayeli Ziraat Odası ve Rize çay akademisi iş birliğiyle yapıldı.

Dersleri Rize çay akademisi kurucusu Akın Kamiloğlu verdi.

ÇAY AKADEMSİYLE ORTAK ÇALIŞMA YAPILDI

Eğitimlerin amacı Rize’de yaygın olarak yetiştirilen çay bitkisini aile ölçeğinde üreterek hem evlerin kendi ihtiyaçlarını karşılamak hem de elde işlenip üretilen çay çeşitleriyle geçim ekonomisine katkı sağlamak olduğunu söyleyen, Yıllardır çay sektörün içinde olan Akın Kamiloğlu, “çay çeşitlerinin her evde uygun işleme koşullarında üretilebileceğini göstermek için Çay Akademisi’ni kurmuş ve eğitimler vermektedir” dedi.

ÇAY İŞLEME EĞİTİMLERİ VERİLDİ

Pazar Ziraat Odası Nurettin İnce, “Pazar ve Çayeli Ziraat Odası başkanları da kadın girişimlerinin özel talebi doğrultusunda Çay Akademisi İş birlikteliğiyle Pazar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde sertifikalı çay işleme eğitimleri gerçekleştirmiştir” dedi.

İnce, “Eğitimlerin teorik kısımları Pazar Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilirken, uygulamalı eğitimlere S.S. Hemşin Yaşam Üretim ve İşletme Kooperatifi (Hemşin Koop) ev sahipliği yapmıştır. Hemşin Koop butik bir çay işleme atölyesi kurarak vadide üretilen organik çaylardan yüksek katma değerli çay çeşitleri üretmek için atölye kurmuş bir kadın girişimidir. Tüm kadınların ve kendi işini kurmak isteyenler için örnek bir eğitim çalışması ortaya konmuştur” diye konuştu.

Çay İşleme Eğitimi Sertifika törenine, Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce, Çayeli Ziraat Odası Başkanı Ali Küçükislamoğlu, Fındıklı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Özsoy, Çamlıhemşin Ziraat Odası Başkanı Kemal Kestioğlu katıldı.

Tüm katılımcılara Pazar Halk Eğitim Merkezi’nden Evde El Yapımı Çay Ürünleri ve Çay Tadım Kursu Sertifikası, Çay Akademisinden Çay Katılımcılığı Eğitim Katılım Belgesi verildi.

Ödül törenine katılanlar ,eğitim alan tüm katılımcıların aldıkları eğitimlerle iyi işler başarmaları yönündeki dileklerle sonlandırıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı