YETKİLİLERE ÇAĞRI “ÖZ EVLADINA SAHİP ÇIK!”

Maşalacı,Rize’de ikamet eden ve Rizeli olan hemşehrilerimizin, Rize’nin öz evlatları arasından” olması gerektiğini savundu.

YAŞAM 25.03.2022 12:01:03 23 0
YETKİLİLERE ÇAĞRI “ÖZ EVLADINA SAHİP ÇIK!”

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Tuncay MAŞALACI “öz evladımız dururken, onlara haksızlık olacak şekilde başka insan kaynaklarının kullanılmasını doğru bulmuyoruz” dedi.

Yakın zamanda yapımı tamamlanarak Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açılacak olan Rize-Artvin Havaalanı istihdamı için Rize Muhtarlar Federasyon Başkanı Tuncay MAŞALACI “Mavi Yeşil Rizemizin değerine değer katacak olan projelerden en önemli eksiği olan Rize Havalimanı’nda çalıştırılacak personelin Rize’de ikamet eden ve Rizeli olan hemşehrilerimizin, Rize’nin öz evlatları arasından” olması gerektiğini savundu.
Maşalacı,Sosyal Medya Plartformu hesabında yaptığı paylaşımda sözlerine şu şekilde devam etti: “Rize’nin, iyi eğitim almış, üniversite mezunu ve kendisini geliştirmiş değerli gençlerine ve işe ihtiyacı olan öz evlatlarına, havaalanı içerisinde bulunan ve ihtiyaç olunan temizlik, satış-pazarlama, gıda, hizmet, güvenlik, banko elemanı vb. alanlarda iş sahasına göre yerleştirilmeleri hususunda kendi hemşehrisine öncelik verilmesi konusunda gerekli adımların atılması gerektiğiniğini düşünüyorum'
MAŞALACI “İyi eğitim almış nice gençlerimiz var, her birinin hayallerini süsleyen iş bulma ve bir işe yerleşme hayali var. Bu hayal doğruntusunda büyük umutlarla gidilmek istenen büyükşehirlere doğru beyin göçünü önlemek ve Rize’nin kendi içinde kendi evladına sahip çıkması için böyle bir adım atması gerekir. Bununla birlikte, vasıflı vasıfsız tüm halkımızın kadın erkek demeden istihdam edilmesi ile hem kendi ailesinin ev ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkısı olması, şahısların biraz daha refah içinde yaşayarak psikolojik yönden de kendi öz benliğini iyileştirmesi için örnek bir adım olacağı kanısındayız” dedi.

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI