YENİ ÇİÇEKLERLE RENKLENDİRİLİYOR

Artvin Çoruh Üniversitesinde Çiçek Fidesi Dikim Etkinliği düzenlendi

YAŞAM 15.05.2023 14:26:16 31 0
YENİ ÇİÇEKLERLE RENKLENDİRİLİYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Çoruh Üniversitesinde Çiçek Fidesi Dikim Etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, ANG Botanik Bahçesi Müdürü Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Özgür Eminağaoğlu’nun bilgilendirme sunumu ile başlayan etkinlikte, doğal ve egzotik bitki fidanları Botanik Bahçesi'nde toprakla buluşturuldu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Bilgin etkinlikte yaptığı değerlendirmede “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” sahasında yürüttüğü projelerin önemine dikkat çekerken üniversiteyi çevreci eko-kampüs yapacaklarını ve Tıbbi Aromatik Bitkilerin yetiştirildiği örnek bahçe oluşturacaklarını” belirtti.

Üniversitenin yeşil çevre ve sürdürülebilirlik konularına verdiği önemini de vurgulayan Rektör Bilgin, yeşilin ve çevrenin korunmasının ve sürdürülebilirliğin sağlanmasının gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak açısından büyük önem taşıdığını belirtti.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin ayrıca Üniversitede yürütülen bu projelerin doğal hayatın korunmasına ve çevre bilincinin geliştirilmesine katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Üniversite personeli ve öğrencilerin de ilgi gösterdiği etkinlikte çiçek fideleri toprakla buluşturuldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI