YAZ AYLARINDA SU SIKINTISINA SON VERECEK PROJE

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Cengizhan Kılıçaslan ve beraberindeki heyetle, İlimizde yaz aylarında yağışın az olduğu dönemlerde yaşanan su sıkıntısını çözmek amacıyla Çağrankaya bölgesinde

YAŞAM 27.10.2022 10:28:08 34 0
YAZ AYLARINDA SU SIKINTISINA SON VERECEK PROJE

BAŞKAN METİN, ” İKİ YILDIR GİRİŞİMLERİMİZ SÜRÜYORDU”…

Belediye Başkanı Rahmi Metin, konuşmasına Cumhurbaşkanımıza, Bakanlık ve DSİ Bölge müdürlüğüne teşekkür ederek başladı.

Başkan Metin;” İlimizde özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında su sıkıntımız oluyordu. Kar suyu ve yüzeysel sularla kaynağımızı besliyorduk. Herhangi bir göletimiz yoktu. Toplamda Rize’deki depolarımız 12 saatlik suyu depolayabiliyordu. Çağrankaya da bi gölet Projesi için iki yıldır girişimlerimiz sürüyordu. Elhamdülillah ihalemiz yapıldı. Bugünde yer teslimi konusunda girişimler de tamamlandı. Bölge müdürümüzle beraber yerinde incelememizi yaptık. Çok yakında şantiyelerimiz kurulacak, mevsimler şartlar da oluşturulup Mart- Nisan aylarında inşaat çalışmaları başlayacak. Bu çalışmayla bölgedeki ciddi heyelan tehlikesini kontrol altına almış olacağız hem de ciddi bir su depolaması ile de eksik olduğu dönemlerde takviye ile beraber suyu kesintisiz olarak biriktirmiş olacağız. Rize küresel ısınmayla beraber belki de gelecek 20li yıllarda daha çok su sıkıntısı yaşayacak, ancak gölet, bizi o yıllarda da iyi ki yapmışız diyebileceğimiz bir proje bir çalışma olmuş olacak. Göletin bu vadide olması da ciddi anlamda doğa’ya fayda sağlayıp, Turizm noktası olması açısından da önemli bir alan. Çünkü O klasik Çağrankaya taşımızın, yaylamızın alt taraflarındaki bölgedeyiz. Coğrafyası çok nezih yapılacak göletle beraberde daha farklı bir havaya bürünmüş olacak” diye konuştu.

BÖLGE MÜDÜRÜ KILIÇASLAN, “ÇOK İYİ BİR PROJE”..

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Cengizhan Kılıçaslan, yaptığı açıklamada; “Bölge müdürlüğümüzce çalıştığımız Andon sel kapanımız, Rize ilimize içme suyu sağlayan Andon su kaynaklarını koruma altına almış olacak. Hem salarha vadisini taşkınlardan koruyacak aynı zamanda da Rize ilimizi özellikle yaz aylarında bir iki ay yaşanan su sıkıntısını depoladığı suyu regüle edip Andon kaynaklarını besleyerek, Rize ilinin içme suyu sıkıntısını gidererek, içme suyu sorununu güven altına almış olacak. Bu nedenle çok iyi bir proje. Belediye Başkanımızın da desteği ile bizde projemizi geliştirmiştik. Geliştirmiş olduğumuz bu projenin bu yıl hayata geçmesini ihalemizi yaparak sağladık. Bugün inşallah bismillah diyoruz, inşaat çalışmalarına başlayıp önümüzdeki yılda faaliyetimize hızlı bir şekilde devam edeceğiz”dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı