Vali Çeber ‘Türkiye Çay Çarşısında Demleniyor’ Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

Rize Valisi Kemal Çeber, fotoğraf sanatçısı Resul Çelik’in ‘Türkiye Çay Çarşısında Demleniyor’ fotoğraf sergisinin açılışına katıldı

YAŞAM 19.08.2022 11:32:08 108 0
Vali Çeber ‘Türkiye Çay Çarşısında Demleniyor’ Sergisinin Açılışını Gerçekleştirdi

Fotoğraf sanatçısı Resul Çelik, kente 30 metre yüksekliğinde inşa edilen ince belli çay bardağı şeklindeki 7 katlı bina içerisinde açtığı, Türkiye’nin 7 bölgesi ve 81 ilinden çekilmiş portre, manzara ve tarihi mekanların bulunduğu ‘Türkiye Çay Çarşısında demleniyor’ fotoğraf sergisini sanatseverler ile buluşturdu.

Rize Valisi Kemal Çeber, Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, MHP İl Başkanı İhsan Alkan ve davetliler tarafından açılışı gerçekleştirilen sergi ’de fotoğraf sanatçısı Çelik, davetlilere sergiyi gezdirerek fotoğrafların hikayesini anlattı.

Rize Valisi Kemal Çeber açılış konuşmasında, “Sergide 81 il birden betimlenerek burada da çay çarşısı ile bütünleşiyor. Bugün burada 81 ilimizi çayla buluşturuyoruz. Resul beyi başarılı çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Çay Çarşısını böyle sosyal faaliyetlerle buluşturduğumuz için ayrıca memnuniyet duyuyorum. Bu anlamda özü çay ve turizm olan bu yatırımın da ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Bu devasa bardağın içinde 81 vilayetimizden tarihi ve turistik öneme sahip kültürel alanlardan fotoğrafların olduğu bir sergiyi açtık. Hepsi birbirinden güzel. Muhteşem bir ülkede yaşadığımızı bugün bir kez daha gördük. O muhteşemliği işte bu kocaman çay bardağına sığdırdık. İnsanların keyifle gezdiğini görüyorum ve bende bundan sonsuz derecede keyif alıyorum” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI