TSO’DE MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Hopa TSO Servis aracı şoförü mesleki yeterlilik sınavı duyurusu yayınladı.

YAŞAM 13.01.2022 10:53:59 106 0
TSO’DE MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş

HOPA- Hopa TSO Servis aracı şoförü mesleki yeterlilik sınavı duyurusu yayınladı. Duyurusu şu ifadelere yer verildi: “Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB MEYBEM A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirilen “Servis Aracı Şoförü Seviye 3” mesleki yeterlilik belgelendirme sınavları gerçekleştirilecektir.

“Okul öncesi eğitim ve zorunlu eğitim kapsamında bulunan öğrenciler ile kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocukların taşıma faaliyetlerinin düzenli ve güvenli hale getirilmesi amacıyla hazırlanan Okul Servis Araçları Yönetmeliği 25.10.2017 tarihli ve 30221 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

BAŞVURU SÜRECİ

Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıda belirtilen belgeleri Hopa TSO’na teslim etmeleri gerekmektedir.

Tüm evrakların eksiksiz bir şekilde hazırlanması ve başvuru esnasında getirilmesi gerekmektedir. Eksik evrak alınamamaktadır. Yeterli sayıya ulaşıldığı zaman sınav programı açılmaktadır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

1) Elektronik Başvuru Formu

2) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3) Fotoğraf (2 adet)

4) Sınav Ücretinin Yatırıldığına Dair Banka Dekontu (Sınav ücretlerinin yatırılacağı hesap bilgileri aşağıda belirtilmiştir.)

5) 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerinde belirtilen Sürücü Belgesi,

6) SRC 2 Mesleki Yeterlilik Belgesi,

7) Yetkili merkezden alınmış 'Psikoteknik Test Raporu'

8) Adli Sicil Kaydı (Türk Ceza Kanununun 'Cinsel saldırı' başlıklı 102.,'Çocukların cinsel istismarı' başlıklı 103., 'Reşit olmayanla cinsel ilişki' başlıklı 104., 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' başlıklı 109., 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti' başlıklı 188., 'Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma' başlıklı 190., 'Kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul

etmek veya bulundurmak' başlıklı 191., ' Fuhuş' başlıklı 227. ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 'Sarhoşluk' başlıklı 35. maddelerindeki suçlardan affa uğramış olsa bile hüküm giymemiş olması gerekmektedir.)”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI