TSO LOJİSTİK SEKTÖRÜ SORUNLARI İLE İLGİLİ İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda gümrük iş takipçileri ve nakliye sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

YAŞAM 12.08.2021 12:49:50 33 0
TSO LOJİSTİK SEKTÖRÜ SORUNLARI İLE İLGİLİ İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Hayati Akbaş

HOPA-Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin Hopa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Atatürk Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda gümrük iş takipçileri ve nakliye sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ‘Bölge Müdürümüz Recep Bilgin gümrük sahasına giriş çıkış aşamasında yaşanan sorunlar ve diğer süreçlerle ilgili bilgilendirme yapacaktır. Bu vesileyle kısa konuşmaların ardından geçilecek soru cevap bölümünde karşılaştığınız sorunları dile getirmenizi öneriyorum’ ifadelerini kullandı.

Sektör temsilcileri saha darlığı, kuyruk, veri ofisi ve hangar ile alakalı taleplerini dile getirdiler.

Gümrük kapısındaki çeşitli sorunlara değinen Bölge Müdürü Bilgin ‘Gümrüğe uzaklık sorun teşkil ettiği için Bakanlığın da onayıyla çalışma yerimizi Sarp Sınır Kapısına taşıdık. Sarp Sınır Kapısında bulunan 3 giriş 3 çıkış olmak üzere 6 peronumuzda kayıt sistemiyle alakalı yaşanan sıkıntılardan biri olan şoförlerin işlemleri yapmak üzere araçtan inmelerini ve zaman kaybetmelerini önlemek üzere tek pencere sitemini kurduk. Nakliyeci böylece araçtan inmeden kayıt yapılabilecek ve zaman kaybına izin verilmeyecek. Tarım ile alakalı tırlar için Hopa Limanında park yeri oluşturuldu ve ithalatta yetkilendirildi. Gümrükte yaşanan diğer bir sıkıntı ise bankamatik eksikliğiydi. Kısa zaman önce bankamatik devreye girmiştir. Veri ofisiyle alakalı bir yer bakıyoruz ve bunu sizlere tahsis etmeye çalışacağız. İçinde fotokopi ve bilgisayar desteği sağlayacağız böylece hem şoförlerimizin hem de nakliyecilerimizin işini bir nebze de olsa kolaylaştıracağız.’ diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalarının ardından, Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Recep Bilgin, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek ve katılımcılar birbirlerine teşekkürlerini ileterek toplantı salonundan ayrıldılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI