TERAPİ ORMANI KURULUYOR

Artvin Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Camili vadisinde Fitoterapi ve Apiterapi destekli ‘Terapi Orman Parkı’ kuruluyor.

YAŞAM 4.04.2023 11:17:58 37 0
TERAPİ ORMANI KURULUYOR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Orman Bölge Müdürlüğümüz tarafından Türkiye’nin ilk ve tek biyosfer rezerv alanı olan Camili vadisinde Fitoterapi ve Apiterapi destekli ‘Terapi Orman Parkı’ kuruluyor.

Camili vadisi Düzenli mevkiinde Konaklamalı Orman Parkı (Ocak Terapi Ormanı) kurma teklifi 10.08.2020 tarih ve 1625335 nolu oluruyla Orman Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmıştı. Terapi Orman Parkı’nın yapım ve işletim ihalesi 20 Aralık 2022 tarihinde yapılmış ve ihaleyi alan Artvin İl Özel İdaresine yer teslimi yapıldı..

İçinde barındırdığı zengin bitki örtüsü ve faunasıyla Türkiye'nin UNESCO tescilli biyosfer alanı Camili (Macahel)’de yapılacak Orman Parkını ziyaret eden yerli ve yabancı turistler için, ormanın sakinleştirici özelliğini kullanılarak geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarını Fitoterapi ve Apiterapi merkezi yapımı planlanarak, bölgede bulunan tıbbi aromatik bitkilerden ve buna bağlı arıcılık faaliyetlerinden faydalanılması amaçlanıyor.

Bölge ekonomisine de önemli katkı sağlayacak olan “Ocak Terapi Ormanı” yaklaşık 30 hektar alana yapılarak bölgenin prestij projeleri arasına girmeye aday. Artvin İli Camili bölgesi bitki çeşitliliği açısından oldukça zengin olup bölgede 2 bin 727 bitki türü olduğu bilinmektedir.

Günübirlik ziyaretçilerin yanı sıra konaklamalı, özellikle sağlık turizmi için terapi, tedavi amaçlı gelen ziyaretçilerin her türlü taleplerini karşılamaya yönelik yürüyüş, koşu ve bisiklet parkuru, amfi tiyatro, çocuk oyun alanı, mini spor alanı, hayvan barınakları, manzara seyir terasları, sıhhi tesis kompleksi gibi yapı ve tesisler de planlanıyor.

İlçe merkezine 36,5 kilometre uzaklıktaki ormanda konaklamak isteyenler için kır evleri, motorhome ve karavan üniteleri, çadırlı kamp ünitelerinin kiralamasının da yapılacağı orman parkında, bölge halkının işleteceği kır lokantası, kır kahvesi, yöresel ürünler satış üniteleri gibi alanlar bulunacak.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı