TDV Gönülleri iyilik götürmek üzere İdlib’e hareket etti

Din Görevlilerimizden oluşan Türkiye Diyanet Vakfı Gönülleri iyilik götürmek üzere İdlib’e hareket etti.

YAŞAM 6.04.2021 11:24:47 15 0
TDV Gönülleri iyilik götürmek üzere İdlib’e hareket etti

Din Görevlilerimizden oluşan Türkiye Diyanet Vakfı Gönülleri iyilik götürmek üzere İdlib’e hareket etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Merkezi organizasyonunda Suriye’de İdlib başta olmak üzere terörden arındırılan güvenli bölgelerde Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız işbirliğiyle yürütülen din hizmetleri ve insani yardım faaliyetlerini yakından görmek ve yetimlerle buluşmak amacıyla Din Görevlilerimizden oluşan Vakfımız Gönüllüleri İdlib’e hareket etti.

Bu sabah dualarla İdlib’e uğurlanan heyet için Müftülük önünde program düzenlendi. Programda İl Müftümüz Naci Çakmakçı, “Türkiye Diyanet Vakfımız, ‘Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar’ şiarıyla gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ihtiyaç sahiplerine her zaman iyilik elini uzatmıştır. Vakfımızın düzenlediği yardım kampanyalarına her zaman can-ü gönülden destek veren Rize halkı hiçbir zaman yardım etmekten geri durmamıştır. Rize halkı “Bir iyilik sıcak bir yuva” temasıyla savaş mağduru aileleri sıcak bir yuvaya kavuşturmak için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ve devam eden “iyilik konutu” kampanyasına bu güne kadar 53 konutla destek vererek yardımseverliğini bir kez daha kanıtlamış oldu. Yardımda sınır tanımayan Rize halkına ve Vakfımızın tüm bağışçılarına teşekkür ediyor, Vakfımızın gönüllüsü olarak karşılık beklemeden çalışan her bir görevlimizi de tebrik ediyorum.” dedi.

Çakmakçı, “Bugün burada İdlib’de çadırkentlerde yaşayan savaş mağduru ailelerle buluşmak, bölgedeki yetimhanelerde yaşayan ailelere hayırseverlerin zekat ve bağışlarını teslim etmek ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından hayırseverlerin destekleriyle İdlib’de yaptırılan 53 iyilik konutunu yerinde görmek amacıyla Din Görevlilerimizden oluşan Vakfımız Gönüllülerini uğurluyoruz. Emanetleri sahiplerine teslim etmek üzere iyilik elçisi olarak gönderdiğimiz kardeşlerimizin yolu açık olsun. Selametle gidip dönmelerini Yüce Rabbimden temenni ve niyaz ediyorum.” şeklinde duada bulundu.

İdlib’e uğurlanan heyet ise, “Mazlum gönüller, yaşanılabilir bir hayata kavuşsun diye iyilik için sefere çıkıyoruz. Kana bulanmış İslam topraklarını görmeye, masum insanların çektiği çileleri yerinde görüp maddi ve manevi destekte bulunmaya gidiyoruz. Öksüze, muhtaca kol kanat germeye, yetime kardeş, yoksula sevinç mülteciye ve muhacire ensar olmaya gidiyoruz. Kardeşlerimizin yaralarına merhem olmaya, gözyaşlarını dindirmeye, ümitlerini yeşertmeye gidiyoruz. Umudu ve duası Türkiye ve Türk halkı olan mazluma dayanak, kimsesize sığınak olmaya gidiyoruz. Çaresizlerin duasına, hüznüne, sevincine ortak olmaya gidiyoruz. Ve en önemlisi; bedeniyle olmasa da kalbi, gönlü ve duasıyla mazlum ve mağdur insanların yanında olan hayırsever insanların yardımlarını ve selamını ulaştırmaya gidiyoruz. Yüce rabbimiz seferimizi hayırlı ve mübarek eylesin” şeklinde duygularını ifade ettiler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı